Elevii din comuna suceveană Forăști vor avea la dispoziție microbuze școlare electrice, pe care unitatea administrativ teritorială, în parteneriat cu Consiliul Județean Suceava, le vor achiziționa printr-un proiect european.

Astfel, Primăria Forăști a delegat deja dreptul de depunere a aplicațiilor financiare către Consiliul Județean Suceava, pe baza unei hotărâri de Consiliu Local, în baza autonomiei locale, conform Ghidului de finanțare. Perioada de implementare a proiectului se încheie după finalizarea tuturor achizițiilor, efectuarea recepțiilor și punerea în funcțiune a microbuzelor electrice, conform prevederilor contractelor de achiziție

Acest proiect urmărește îmbunătățirea condițiilor de transport pentru cursanți, cu precădere pentru cei din zonele izolate, cu o populație scăzută, prin furnizarea de microbuze școlare electrice, prietenoase cu mediul și cu un consum de energie redus.

Noile microbuze vor facilita accesul elevilor la învățământ, contribuind, implicit, și la reducerea absenteismului și a abandonului școlar. 

Trebuie precizat că microbuzele vor fi livrate de Ministerul Educației către Consiliul Județean Suceava, iar ulterior cele 26 de microbuze vor ajunge la mai multe primării din județ, printre care și Forăști.

Valoarea totală a investiției este de 6,8 milioane de euro.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.