Printre absolvenții Colegiului Național Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc se remarcă și medicul specialist în cardiologie Alexandru Calancea, noul manager interimar al Spitalului de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava.

Am început să realizez ce înseamnă liceul militar pentru mine, odată cu trecerea timpului și cu avântarea tot mai adâncă în vârtejul vieții. Eram niște copii din diferite colțuri ale țării, am învățat să fim oameni curajoși, fermi și drepți în deciziile pe care le luăm, să lucrăm în echipă, să perseverăm în atingerea țintelor înalte stabilite, dar cel mai important să avem un caracter curat, sincer, să ne iubim aproapele, să ne cinstim părinții, pământul și țara în care ne-am născut. Fiecare pas al vieții mele, până acum, a fost marcat de „prima dragoste a vieții mele” – liceul militar. Sunt medic specialist cardiolog și tatăl unui băiat, pe care, vă mărturisesc cu sinceritate, mi-aș dori să îl văd urmând cursurile colegiului militar. Am declinat toate ofertele de a pleca deoarece liceul militar m-a învățat că trebuie să mă descurc în orice situație și să nu dau bir cu fugiții la orice greutate a vieții. Îmi iubesc țara, regiunea Bucovina și județul Suceava!”, a declarat dr. Alexandru Calancea.

După absolvirea colegiului militar, dr. Alexandru Calancea a studiat medicina generală la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, a urmat un rezidenţiat în medicină internă și unul în cardiologie, ambele la Spitalul Clinic de Urgenţă „Sfântul Spiridon” din Iaşi. La spitalul județean din Suceava lucrează din anul 2015, iar în anul 2019, la doar 38 de ani, a fost numit pe funcția de șef Secție Cardiologie.

Printre personalitățile lumii medicale de renume național și internațional, care au absolvit colegiul militar câmpulungean, se numără Generalul maior (în retragere) academician Victor Voicu, vicepreședinte al Academiei Române, președinte al Secției de Științe Medicale a Academiei Române, profesor de farmacologie, toxicologie și psihofarmacologie – UMF Carol Davila București (șeful promoției 1956), academician profesor universitar dr. Ioanel Sinescu, rector al Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București (promoția 1970), precum și fostul director medical interimar al spitalului din Suceava, actualmente șeful secției de Chirurgie generală, dr. Valeriu Gavrilovici (șeful promoției 1987).

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.