Disciplinele tehnologice sunt încă destul de bine reprezentate și în cadrul școlilor sucevene. Tocmai s-a finalizat etapa județeană a olimpiadei disciplinelor din aria tehnologiei la care au participat peste 250 de elevi din întregul județ.

Olimpiade tehnologice

Dintre aceștia, 26 de elevi au obținut nota maximă și se vor deplasa în perioada 18-22 aprilie către unul din cele 10 județe care vor găzdui olimpiadele la nivel național. Iași, Tulcea, Sălaj, Brașov, Vaslui, Harghita, Timiș, Ialomița, Mehedinți și Sibiu vor găzdui etapele naționale ale disciplinelor din aria tehnologică, în funcție de domenii. Elevii de gimnaziu vor participa doar la olimpiada de Educație Tehnologică, în timp ce elevii de liceu se vor „bate” pentru nota maximă pe mai multe domenii tehnologice. Mecanică, construcții, instalații și lucrări publice, electrotehnică și electromecanică, electronică și automatizări, telecomunicații, industria textilă și pielărie, fabricarea produselor de lemn, industria alimentară, dar și protecția mediului, toate sunt domenii de olimpiadă. Iată că, deși nu mulți elevi se mai îndreaptă în zilele noastre către domeniile tehnologice, cei care urmează astfel de domenii fac și performanță

La urma urmei, multe dintre aceste domenii stau la baza bunei funcționări a oricărei societăți, și toți cei care vor participa la olimpiade sunt demni de laudă.

 

Olimpiadele științelor socio-umane

Nici la olimpiadele de științe socio-umane nu stăm prost, deși nu vom trimite la fel de mulți elevi la faza națională din aprilie, ce va avea loc la Tulcea. Deși la aceste discipline au participat 309 elevi, doar 7 vor merge mai departe, pentru că aceștia au obținut notele cele mai mari. Anul acesta participă și doi elevi „juniori ” la o disciplină ce pare a fi departe de realitatea societății – cultură civică. Un singur elev de clasa a XII-a merge la olimpiada națională de Logică și argumentare, în timp ce un altul, tot din clasa a XII-a va participa la competiția națională de Filosofie. Disciplinele de Economie, Psihologie și Sociologie au și ele câte un reprezentat sucevean.

Să sperăm că din cei peste 30 de elevi care vor participa la aceste două olimpiade, măcar jumătate se vor întoarce cu rezultate de excepție. În orice caz, chiar dacă participă pentru prima dată la etape atât de avansate, toți elevii vor avea parte de o experiență diferită, pentru că vor putea interacționa cu elevi din toate județele țării, această componentă fiind destul de importantă pentru organizatori, de asemenea.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.