Bursele școlare pentru elevi ar urma să fie de minimum 150 de lei, cu posibilitatea de mărire, se arată într-un proiect de hotărâre publicat pe site-ul Ministerului Educației și semnat de premierul Ludovic Orban.

Conform hotărârii, bursele pentru elevi vor fi plătite de autoritățile locale, care vor avea de asemenea posibilitatea de a le mări, în funcție de bugetul disponibil.

  • În anul școlar 2020-2021, cuantumul minim al burselor de performanţă, de merit, de studiu şi de ajutor social, de care pot beneficia elevii din învăţământul preuniversitar de stat, cu frecvenţă, este de 150 lei.
  • Bursele se alocă din bugetele locale ale unităților administrativ-teritoriale de care aparțin unitățile de învățământ preuniversitar de stat, din sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat.
  • Autorităţile deliberative ale administraţiei publice locale pot stabili un cuantum mai mare al burselor, în funcţie de posibilităţile financiare ale unităţilor/subdiviziunilor administrativ-teritoriale

“Uniformizarea alocării burselor prin stabilirea unui cuantum minim al fiecărei categorii de bursă răspunde nevoii de a sprijini sistemul pentru a deveni mai eficient, în special răspunzând
nevoilor elevilor proveniți din grupurile dezavantajate / vulnerabile”
, se arată în nota de fundamentare.

Potrivit edupedu.ro, pe data de 9 decembrie 2019 12 organizații de elevi au cerut Guvernului, printr-o scrisoare dechisă, aprobarea unei Hotărâri de Guvern care să reglementeze un prag minim pentru bursele școlare.

Sursa: Observator

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.