Sucevenii vor beneficia de un elicopter SMURD. Duminică a fost inaugurat Punctul de Operare Aeromedical de la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi unde au fost prezenţi şi oficialii judeţului Suceava.

Duminică, 4 noiembrie 2012, prefectul judeţului Suceava Florin Sinescu, împreună cu şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucovina Ion Burlui şi inspector şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava Marcian Colman au fost prezenţi la Iaşi pentru inaugurarea Punctului de Operare Aeromedical de la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi, care va asigura asistenţa medicală de urgenţă în judeţele din Regiunea Nord-Est cu noul elicopter SMURD.

Conform unui comunicat emis de Instituţia Prefectului judeţului Suceava, inaugurarea a fost făcută în prezenţa ministrului Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, a subsecretarului Ministerului Sănătăţii Raed Arafat şi a altor oficialităţi.

Elicopterul a fost achiziţionat de Ministerul Sănătăţii şi distribuit către SMURD Iaşi. Investiţia a ajuns la o sumă în valoare de peste 5 milioane de euro. „Este foarte important acest elicopter pentru judeţul Suceava. Sunt tratative care s-au purtat de mult timp şi cred că acest punct de operare aeromedical care deserveşte întreaga zonă a Moldovei va permite salvarea mai multor vieţi. Sucevenii care au nevoie de ajutor vor putea beneficia astfel de intervenţii mai rapide iar gestionarea resurselor va fi mai eficientă, şansele de a salva vieţi fiind mai mari“, a declarat prefectul judeţului Suceava, Florin Sinescu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.