Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a informat că Ministerul de Interne va dota județul Suceava cu un elicopter SMURD. Potrivit lui Flutur, baza va fi amenajată la Câmpulung Moldovenesc și va deservi zona de munte a județului Suceava.

Astfel, Consiliul Județean Suceava va amenaja infrastructura pentru înființarea unui Punct de Operare Aeromedicală în zona montană, la Câmpulung Moldovenesc. Locația a fost aprobată de Departamentul pentru Situații de Urgență.

Trebuie precizat că elicopterul SMURD repartizat județului Suceava a fost achiziționat de Inspectoratul General de Aviație al Ministerului Afacerilor Interne, în baza unui program de investiții specifice de căutare-salvare. Misiunile în situații de urgență vor putea fi executate în comun de Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Apărării Naționale.

Arondarea unui elicopter SMURD pentru județul Suceava și înființarea Punctului de Operare Aeromedicală va permite optimizarea intervențiilor în zona montană în caz de accidente, avalanșe, incendii sau pentru căutări.

Totodată, Consiliul Județean Suceava continuă și lucrările la heliportul de la Spitalul Judeţean Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava

„Am primit documentul privind dotarea județului Suceava cu un elicopter. Ministerul de Interne ne-a informat că s-a repartizat unul din cele trei elicoptere la Suceava.Probabil, în ședința următoare vom pune pe ordinea de zi. Baza va fi la Câmpulung Moldovenesc unde Primăria ne va da un teren unde noi, Consiliul Județean, vom face o investiție, respectiv hangarul și tot ceea ce înseamnă locul unde acest elicopter va fi parcat”, a spus Flutur.

De cealaltă parte, primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Mihăiță Negură, a informat că un comandor împreună cu vicepreședintele CJ Cristi Crețu au fost la  Câmpulung pentru a stabili care este locul adecvat pentru amenajarea bazei.

„Cea mai bună variantă este un teren de 3.517 metri pătrați situat în zona străzii Ștefan cel Mare, mai exact unde este sediul APIA. Această locație este foarte aproape de Spitalul Municipal și are acces rapid din DN17. Terenul are toate utilitățile, respectiv apă, canalizare și gaz metan”, a declarat primarul Mihăiță Negură.

Acesta a subliniat că urmează a fi demarate procedurile de transferare a terenului din domeniul public al Primăriei Câmpulung Moldovenesc în proprietatea Consiliului Județean Suceava în vederea realizării acestei importante investiții.

„Acest elicopter este foarte benefic pentru zona de munte a județului Suceava, întrucât, în orice moment pot apărea situații nedorite, iar o intervenție rapidă poate salva vieți omenești. Sunt onorat că municipiul Câmpulung Moldovenesc va deține un Punct de Operare Aeromedicală și îi mulțumesc domnului președinte Flutur pentru toată implicarea în acest proiect”, a conchis primarul Mihăiță Negură.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.