Președintele Federației Române de Canotaj (FRC), Elisabeta Lipă, a revenit la Botoșani cu ocazia premierii olimpicilor de la Tokyo, Simona Radiș și Mugurel Semciuc.

A onorat cu prezența evenimentul care a fost organizat pe mica insulă de la Lacul cu Nuferi de la Ipotești unde a ajuns pentru prima dată.

Și a vorbit despre performanța în sport dar mai ales despre cei care reprezintă cu onoare țara noastră, referindu-se ulterior la originile sale.

„V-ați întâlnit de-a lungul timpului ieșind în străinătate, fie în concediu, fie plecând în deplasări de serviciu când numele cele mai vehiculate sunt ale marilor sportivi. Nu mai zic, sunt legată de această zonă pentru că vin acasă. Chiar dacă și Suceava zice: este a noastră. Botoșaniul: este a noastră. Eu sunt mândră că aparțin de două județe. Încerc să fac tot ceea ce îmi stă în putință să pot să reprezint cu mândrie și o zonă și cealaltă”,

Marea sportivă a României a fost născută în maternitatea de la Siret fiind cea mai apropiată unitate medicală de domiciliul său.

Însă a crescut și a copilărit în județul Botoșani.

„Sunt născută în Siret, dar am trăit până la 16 ani când am plecat, am luat drumul Bucureștiului, în Cândești – Botoșani. Vin acasă, vin cu drag, pentru că aici mă simt cel mai bine. Și normal că îmi doresc enorm de mult ca aceste talente care sunt nedescoperite, pentru că am demonstrat că avem copii talentați. Copii talentați care au nevoie de sprijin. Și mă bucur că astăzi la inițiativa dnei președinte se întâmplă acest lucru minunat, recunoaște excelența în sport, dar această excelență în sport trebuie susținută”,

Nu în ultimul rând marea sportivă a susținut că sportivii au nevoie de o susținere extraordinară a autorităților ca să poată reprezenta județul Botoșani și România, în lume, relatează botoșăneanul.ro.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.