Emil Ursu, directorul Muzeului Bucovina, a declarat că speră ca Programul Ștefanian, care se va desfășura în perioada 24 iunie –  2iulie, să contribuie la dezvoltarea turistică a zonei județului Suceava.

„Începând din acest an, se pregătește un program mare, legat de cel mai important voievod român, Ștefan cel Mare, Programul Ștefanian. Programul se va desfășura în intervalul 24 iunie – 2 iulie, în Moldova lui Ștefan cel Mare. Deja sunt făcute o serie de contracte și sunt stabilite o serie de acțiuni. Este un program care sper să contribuie, alături de celelalte deja existente, la dezvoltarea turistică a zonei noastre”, a declarat Emil Ursu.

Potrivit directorului Muzeului Bucovina, programul se va desfășura în toate județele Moldovei, inclusiv în Republica Moldova, dar și în localitățile din Ucraina în care se află cetăți ctitorite de Ștefan cel Mare.

Datele desfășurării Programului Ștefanian nu au fost alese la întâmplare, după cum a anunțat Emil Ursu.

„Programul va începe pe 24 iunie odată cu Aducerea moaștelor Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava, foarte important în istoria Moldovei, și evident, se termină cu 2 iulie, cu comemorarea la Putna a voievodului Ștefan cel Mare”, a completat acesta.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.