Dumnezeu a înzestrat-o cu o voce caldă și curată, dar și cu un chip frumos, aceasta bucurându-se de principalele calități ale unui artist.

Faptul că reușește să transmită emoție și bucurie și celor care o ascultă, dar și faptul că este și extrem de modestă, îi dublează, practic, calitățile.

Emilia Solovăstru, cea care reprezintă zona Iaslovăț, cântă de la 6 ani, de când a fost remarcată de profesorul Nicolae Cotoară, cel care le-a și zis părinților ei că au o fată tare talentată.

De atunci și până astăzi, Emilia Solovăstru s-a remarcat la multe evenimente și concursuri, în prezent fiind extrem de iubită de cei care ajung să o vadă și să o asculte.

„Primul meu concurs nu îl voi uita niciodată. A fost la Vorona, festivalul concurs «Moștenite din bătrâni» unde am câștigat premiul I. Următorul a fost la Constanța, festivalul concurs «Dobroge, mândră grădină», iar acolo am obținut premiul II. La Brăila, la festivalul-concurs «Lie Ciocârlie» am luat premiul I și premiul III la Piatra-Neamt, la festivalul concurs «Florile Ceahlaului». La Vicov, la festivalul concurs «Bucovina, tradiție, cultură și spiritualitate»  am obținut trofeul și premiul I”, își amintește cu emoție frumoasa artistă.

Și pentru că fără muncă un artist nu poate evolua și Emilia Solovăstru are mai multe proiecte muzicale la care lucrează în ultima perioadă. Cel mai de suflet proiect al său este legat de o melodie care se cheamă „Mamă, nu mă lasă”.

„Pregătesc noi surprize muzicale pentru cei care mă ascultă. De curând am filmat o nouă melodie intitulata «Mamă, doru’ nu mă lasă» alături de Cosmin Tomoiagă, căruia îi mulțumesc pentru răbdare și profesionalism. Am fost atașată profund de această melodie încă de la prima ascultare. Este o melodie care mă reprezintă, spun eu, și care îmi doresc să ajungă la sufletele oamenilor”, a declarat Emilia.

De asemenea, în lucru se află și o doină care a fost creată de artistul Marius Dochița, care i-a făcut-o cadou tinerei interprete.

 

 

 

 

 

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.