Campania „Moldova știe de Hepatita C” continuă în județul Suceava. Televiziunea Bucovina TV va transmite miercuri, 14 Noiembrie, la ora 18.45, în direct, emisiunea – eveniment „Suceava știe de Hepatita C”.

Invitații emisiunii vor fi prof. dr. Monica Terteliu, șef secție Boli Infecțioase în cadrul Spitalului Județean de Urgență Suceava și dr. Olga Căliman-Sturdza, medic primar Boli Infecțioase la aceeași unitate medicală. Telespectatorii vor putea adresa întrebări în direct invitaților la numărul de telefon 0230 516 009.
Temele abordate vor fi legate de informarea populației asupra cauzelor și efectelor infectării cu virusul hepatic de tip C, precum și de faptul că testarea și investigațiile sunt gratuite cu trimitere de la medicul de familie, iar tratamentul este în prezent unul revoluționar, cu procent de succes de aproape 100%. În aceeași ordine de idei, telespectatorilor din Suceava li se va aduce la cunoștință traseul facil, la îndemâna oricui, pe care un pacient trebuie să-l urmeze pentru a beneficia de tratamentul împotriva Hepatitei C și faptul că toți cei diagnosticați cu această boală, indiferent de gradul fibrozei, au acum acces la tratament, care este complet gratuit pentru pacienții asigurați CAS.
O altă dezbatere live cu tema „Suceava știe de Hepatita C” va avea loc vineri și va fi difuzată pe pagina oficială Facebook „Știi de Hepatita C”. În cadrul emisiunii, invitații, care vor fi renumiți specialiști în domeniu din județul Suceava, vor răspunde punctual, de asemenea, fiecărei întrebări adresate de către urmăritori. Ora difuzării emisiunii va fi comunicată în curând pe pagina oficială menționată anterior.
România deține primul loc în Europa în privința infectării cu virusul hepatic de tip C, cu un procent de 3,3 %, iar la nivel național, regiunea Moldovei are cea mai însemnată rată a prevalenței, 4,3 %.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.