Vineri, 11 decembrie, începând cu ora 18, în comuna suceveană Mitocu Dragomirnei au fost aprinse luminițele din bradul amplasat în centrul localității, momentul căpătând o încărcătură emoțională neașteptată.

Deși, nu s-a vrut a fi un eveniment organizat ca în vremurile în care nu exista virusul ce impune distanță și măști, în centrul comunei s-au adunat părinți și copii, dar și bătrâni ce priveau de pe margini bucuria celor din primul rând care îl așteptau cu sufletul la gură pe Moș Crăciun.

Moșul a ajuns cu o căruță trasă de doi cai cu zurgălăi, bucuria copiilor fiind mai presus de cuvinte, însă de înțeles dacă ar fi să adăugăm că aici, la Mitocu Dragomirnei, nu s-a mai întâmplat să existe un brad frumos decorat în centrul localității și un moment de acest fel.

Actualul primar al comunei, Radu Reziuc, le-a mulțumit oamenilor care au luat parte la această bucurie și celor din echipa sa care au adus bradul, s-au ocupat de decorul acestuia și au pregătit în detaliu aprinderea luminițelor menționând că „le-a venit rândul și oamenilor din comuna sa”.

„Toate au un început, dar cu atât mai frumos este când acest început se întâmplă într-o perioadă în care bucuriile mărunte devin adevărate pansamente pentru suflet. Am încredere că, dacă Dumnezeu va vrea să fim sănătoși, ce e mai bun pentru comuna noastră va veni de acum”, a mai spus primarul Radu Reziuc.

 Asemeni în povestirile lui Sadoveanu, și oamenii care au luat parte la acest moment de la Mitocu Dragomirnei erau „fără griji în bucurii”, plini de speranță și entuziasm, dovedindu-se încă o dată că bunele intenții ale reprezentanților unei administrații locale se răsfrâng, de fiecare dată, în rândul oamenilor din localitate.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.