A fost atmosferă de sărbătoare, duminică, 11 decembrie, la Căminul Cultural din comuna Coșna, unde a avut loc un concert dedicat Crăciunului, cu invitați locali, dar și din alte zone ale țării.

Organizat de Primăria și Consiliul Local, evenimentul a fost pe placul tuturor celor prezenți pentru că a avut de toate: colinde, obiceiuri străbune, emoții și momente de păstrat în arhiva sufletească.

A fost, de asemenea, un moment ce a confirmat, încă o dată, strânsa legătură dintre Primărie, Biserică și Școală în această localitate.

„Este o mare bucurie pentru noi că am reușit, după o pauză de doi ani, să organizăm acest eveniment dedicat sărbătorilor de iarnă. Aduc mulțumiri Consiliului Local pentru că a fost de acord cu organizarea, Școlii, Bisericii, și tuturor artiștilor care ne-au oferit un adevărat regal folcloric”, a declarat primarul Gavril Pardău.

Prezent la Coșna, colegul său de la Poiana Stampei, primarul Viluț Mezdrea, l-a felicitat pe primarul Pardău pentru că dă startul evenimentelor premergătoare Crăciunului cu un spectacol de calitate, dar și pentru profesionalismul cu care conduce comuna.

 Cei care au deschis programul artistic au fost copiii de la Școala Gimnazială Coșna, care sunt pregătiți de cunoscuta artistă DYA, care este și profesor la aceeași unitate de învățământ.

Au fost urmați de corul Bisericii din comună și de artista Oana Matei Coruți, care, alături de formația sa, a creat o atmosferă deosebită în căminul de la Coșna.

Pe lângă invitații locali, „Flori de pe Dorna” de la Poiana Stampei și „Plaiurile Dornelor”, Oana Font, din Maramureș, a reușit să aducă lacrimi de emoție pe obrazul multor spectatori și a fost aplaudată le scenă deschisă.

„M-am simțit ca-n sânul lui Avraam! Zbor până acasă! Vă mulțumesc tuturor pentru ce am trăit în comuna această frumoasă, Coșna”, a transmis artista.

Cei care au încheiat evenimentul au fost artiștii de la Ansamblul „Coșnencuța”, care au făcut deliciul spectacolului. Energie, efervescență, culoare, tradiție, autentic, toate au reușit să îi transforme în preferații spectacolului.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.