Ioan Grosaru, mort în misiune în Irak în septembrie 2007, va fi comemorat sâmbătă, 19 septembrie, începând cu ora 11.00, în satul Păiseni, comuna Cornu Luncii.

„Primăria Cornu Luncii, Asociația Cultul Eroilor Regina Maria Suceava, Biserica Păiseni, familia, AMVVD Suceava și Clubul Copiilor Fălticeni, comemorează sâmbătă, 19 septembrie 2020,începând cu ora 11.00, la mormântul eroilor din Păiseni, 13 ani de când Ioan Grosaru și-a dat suprema jertfa pentru salvarea celor cinci colegi din tabul ucigaș într-o misiune de menținere a păcii internaționale”, a transmis Davidel Dumitru, primvicepresedinte al Asociației Cultul Eroilor Suceava.

Ioan Grosaru a participat, în perioada august-noiembrie 2005,  la o misiune de menţinere a păcii în Afganistan, unde a făcut parte din Batalionul 26 Infanterie „Neagoe Basarab” din Craiova.  De asemenea, acesta a participat și la misiunea „Iraqi Freedom”, unde a făcut parte din Batalionul 32 Infanterie “Mircea”, numit și „Scorpionii Galbeni”, din Timişoara.  Sublocotenentul (pm) Ioan Grosaru  și-a pierdut viața pe 21 septembrie 2007 când, în timpul unei misiuni de patrulare, TAB-ul cu care se deplasa a trecut peste un dispozitiv exploziv artizanal.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.