Eroul zilei de vineri, 25 septembrie, este Silviu Hanuseac, un tânăr pentru care distanța nu a reprezentat o piedică atunci când a venit vorba despre viitorul comunei Mitocu Dragomirnei.

Drumul lung, din America spre România, dragostea pentru satul copilăriei și efortul imens pe care l-a făcut i-au fost răsplătite printr-o primire călduroasă oferită de echipa PMP Mitocu Dragomirnei.

Candidatul Partidului Mișcarea Populară la funcția de primar al comunei Mitocu Dragomirnei, Radu Reziuc, a spus, vizibil emoționat, că l-a așteptat cu pâine și sare pentru că niciodată pâinea din străini nu este dulce, ci amară.

„Am 35 de ani, de la 18 ani sunt plecat și mă doare când văd comuna asta fără curent, fără apă, fără gaz, fără canalizare. N-am cuvinte. Mă doare sufletul pentru comuna aceasta. Cu toate că nu sunt născut aici, sunt din Suceava, aici au fost bunicii, aici am crescut în vacanțe. Sunt legat de locurile acestea. M-am pornit de joi din Statele Unite și am ajuns abia astăzi. Am schimbat două avioane ca să ajung în țară. Mi-am dorit să ajung în vară acasă, dar n-am putut, iar acum, pentru această cauză, am lăsat deoparte toate problemele, și cu pandemia, și cu lucrul de acolo. Am lăsat totul pentru binele comunei”, a spus Silviu Hanuseac.

Tânărul a recunoscut că a mai făcut  un astfel de gest, pentru primarul Solcan, la primul mandat, când a venit din Irlanda, dar acum regretă asta.

„În 12 ani nu s-a făcut nimic vizibil”, a spus Silviu Hanuseac.

Momentul video poate fi urmărit aici:

One Response

 1. F. Courier

  Fake news. Un truc politic regizat. Acel om nu a venit din America. S-a scapat Reziuc si a povestit ce vrea sa faca, si mi-am adus aminte si am retinut, chiar daca a trecut ceva timp.
  Bun plan , dar nu il credeam in stare sa faca asa ceva. Sa regizeze cum un domn, culmea, care voteaza exact cu el, da mii de euro pe bilet ca sa vina din America.
  Il provoc pe Reziuc sa arate biletul de avion al domnului. Daca il arata, ii datorez o naveta de bere. Daca nu il arata, am dreptate, iar electoratul sper sa sanctioneze aceste manipulari si minciuni.

  Reziuc, e randul tau!

  Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.