Consilierii locali suceveni au aprobat în ședința de joi, 25 martie, proiectul de hotărâre  privind declararea de utilitate publică a unor suprafețe de teren ocupate în prezent de garaje pentru construirea unei grădinițe și amenajarea a trei parcări. Potrivit proiectului de hotărâre, este vorba de un teren în suprafață de 1.666 de metri pătrați între străzile Duzilor și Mesteacănului din cartierul Obcini, unde va fi construită o grădiniță, un teren de 3.020 mp limitrof străzilor Duzilor și Corneliu Coposu și unul de 1.538 mp între străzile Mesteacănului, Duzilor și Corneliu Coposu, din Obcini, precum și un teren de 4.512 mp, pe strada Ștefan Tomșa, în spatele Primăriei Suceava, acolo unde  vor fi amenajate parcări supraterane. Potrivit hotărârii, contractele încheiate de Primăria Suceava în acele zone nu vor mai fi reînnoite iar garajele urmează a fi demolate cu despăgubirea proprietarilor. 

Edilul Ion Lungu a subliniat că a venit momentul să dea dovadă de curaj și să facă ordine în orașul pe care îl reprezintă.

„Singura soluție să facem o grădiniță în Obcini este să demolăm  garajele, care sunt fel de fel de dughene, magazii, ateliere de reparații, spații de crescut păsări, etc. La fel vom proceda și în alte zone, unde este vorba de o necesitate publică”, a declarat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.