Joi, 16 septembrie, la orele 16:06, Poliția municipiului Vatra Dornei a fost sesizată prin S.N.U.A.U. 112 de către Dragolea Mihai, cu privire la faptul că patru activiști, inclusiv Tiberiu Boșutar, au fost atacați în pădurea Dealu Negru zona Panaci de mai multe persoane.
Astfel, au fost mobilizați mai mulți lucrători din cadrul Poliției municipiului Vatra Dornei, precum și lucrători jandarmi, iar cu ocazia cercetărilor efectuate au rezultat următoarele aspecte:
Țăranu Mircea localnic din comuna Șaru Dornei, l-a contactat telefonic pe Boșutar Tiberiu pe care l-a întrebat dacă ar fi vreo ilegalitate faptul că niște cioate au o marcă de anul trecut, iar exploatarea a fost făcută abia în această săptămână. Boșutar Tiberiu i-a spus acestuia că nu îi poate spune acest lucru telefonic, însă dacă dorește ar putea să vină în zonă și fără să anunțe vreun reprezentant silvic sau alți lucrători din domeniu ar dori să facă un documentar. Acesta i-a spus că documentarul va fi la general, respectiv despre tăierile de lemn din România, despre modul de exploatare și despre ilegalitățile din domeniul silvic. Țaranu Mircea a fost de acord cu acesta și, de comun acord, au stabilit să se întâlnească în ziua de 16.09.2021 în jurul orelor 14:00, pentru filmarea documentarului. 
În acest sens, Țaranu Mircea s-a întâlnit cu Boșutar Tiberiu în fața casei sale, acesta din urmă venind până în acel loc cu mașina personală fiind însoțit de Mocanu Radu Constantin și Dragolea Mihai Gavril. Boșutar Tiberiu i-a spus că cele două persoane îi vor însoți pentru filmarea documentarului, sens în care au plecat cu toții spre drumul forestier „Pârâul Rusului” în apropierea unei exploatări forestiere. Acolo s-au dat toți patru jos din mașină, iar numiții Mocanu Radu Constantin și Dragolea Mihai Gavril au început se filmeze peisaje, precum și alte imagini pentru a face introducerea documentarului. La un moment dat, aceștia au auzit niște mașini venind spre ei, iar din interior au coborât circa 5-6 persoane (conform declarației martorului Țăranu Mircea), care au început să strige să oprească filmarea deoarece se află pe o proprietate privată.
În acel moment, martorul Țăranu Mircea (singurul care a dorit să dea declarație) a fugit spre casă și nu cunoaște ce s-a mai întâmplat, însă a recunoscut vocea uneia dintre persoanele mai sus-menționate ca fiind a lui F. Cătălin, lucrator în cadrul OS Dealu Negru.
La fața locului au fost identificați  Boșutar Tiberiu, Mocanu Radu Constantin și Dragolea Mihai Gavril care aveau semne vizibile de violență, respectiv excoriații, însă niciunul nu a vrut să dea detalii cu privire la agresiune și nici să depună plângeri penale, din discuțiile cu aceștia reieșind faptul că ar fi fost agresați. 
Cu ocazia cercetării locului faptei a fost constatată distrugerea cheii de contact a autovehiculului lui Boșutar Tiberiu, iar Dragolea Mihai Gavril le-a declarat verbal polițiștilor că în timpul incidentului și-a pierdut camera de luat vederi.
La sediul Poliției Vatra Dornei sunt așteptați  Boșutar Tiberiu și Dragolea Mihai Gavril de către lucrătorii din cadrul SOP Suceava pentru a da relații cu privire la o eventuală infracțiune silvică și pentru audierea cu privire la agresiunea petrecută cu toate că aceștia au refuzat de mai multe ori acest aspect.
Chiar dacă victimele nu au depus plangeri, polițiștii s-au autosesizat si a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de lovire sau alte violente și distrugere,.
După ce persoanelor vătămate  Mocanu Radu Constantin, Boșutar Tiberiu-Nicolae,  Dragolea Mihai Gavril,  Țăranu  Mircea, li s-a adus la cunoștință prevederile art. 296 Cod procedură penală cu privire la depunerea plângerii prealabile, cei în cauză au declarat verbal lucrătorilor de poliție judiciară faptul că în momentul de față nu doresc să depună plângere prealabilă pentru actele de violență și distrugere îndreptate împotriva acestora, fiind întocmite procese verbale în acest sens, conținutul fiind însușit și asumat de către cei în cauză.
De asemenea,  Boșutar Tiberiu-Nicolae a dat detalii lucrătorilor din cadrul S.O.P. Suceava cu privire la o presupusă infracțiune silvică.
Dragolea Mihai Gavril s-a deplasat la Spitalul Municipal Vatra Dornei unde a fost investigat de către cadrele medicale fiind stabilit următorul diagnostic: Contuzie hemifacies stâng, declarativ agresiune. Acesta a  refuzat internarea pe motiv că se deplasează la Spitalul Suceava cu autoturismul proprietate.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.