Dacă și tu ești pasionat de plimbările cu bicicleta prin parc sau prin oraș, atunci îți dai seama cât de frumos și palpitant este să descoperi o nouă zonă aflată mai departe de casă. De aceea, atunci când pleci în altă parte cu mașina, ai vrea să iei și bicicleta cu tine pentru a descoperi locuri noi cu alți ochi. Însă, transportarea bicicletei nu reprezintă un impediment: din articolul următor vei afla cât de ușor este să iei bicicleta cu tine și la ce detalii să fii atent înainte de a pleca la drum!

Iată ce trebuie să faci înainte de a lua bicicleta cu tine

  1. Verifică starea bicicletei tale cu mare atenție

Înainte de a pleca în marea aventură, este indicat să faci o verificare generală a bicicletei, în special dacă mergi într-un loc departe de casă. Nu mai poți depinde de bicicletă în cazul în care descoperi o problemă în acel moment! Pentru a evita toate neplăcerile, verifică starea generală a bicicletei tale și realizează, din timp, modificările necesare.

De exemplu, frânele trebuie să răspundă imediat la presiunea pe care o aplici și trebuie să apese pe jantă, în niciun caz pe cauciuc. Roțile trebuie să fie centrate și să nu se ciocnească de saboții de frână. De asemenea, nu uita să controlezi dacă există urme de rugină sau fisură pe lanț și pe cabluri, iar sistemul de iluminare trebuie să funcționeze atât în față, cât și în spate.

Și mare atenție, atunci când verifici presiunea cauciucurilor, observă și aspectul lor: dacă există vreun obiect ascuțit înfipt în cauciucuri, este posibil ca bicicleta să se dezumfle odată ce sosești în sejurul mult așteptat! Așadar, o revizuire generală a bicicletei poate garanta succesul drumeției pe care ai planificat-o!

  1. Optează pentru un sistem eficient de transportare a bicicletei

Nu trebuie să îți faci griji că bicicleta nu va încăpea în mașină și nu te vei putea bucura de plimbări relaxante odată ajuns la destinație! Ai nevoie de un suport de bicicletă pentru mașină care este ușor de pliat și de folosit ori de câte ori dorești. Poți să vezi aici care model de suport de bicicletă se potrivește mașinii, dar și excursiei în care urmează să pleci. Iar dacă vrei să pleci în drumeție cu familia sau cu prietenii tăi, beneficiezi de suport conceput pentru două, trei și chiar patru biciclete! Trebuie doar să alegi modelul potrivit nevoilor tale pentru a te bucura de toate avantajele.

De exemplu, poți alege suporturi biciclete auto de la AutoGedal.ro care asigură prinderea eficientă a bicicletelor, astfel încât tu și cei apropiați să fiți mereu în siguranță, chiar și în timpul unei frânări bruște. Iar dacă preferi un suport de bicicletă pe cârlig, atunci ai certitudinea că vei putea conduce fără probleme într-o zonă cu spațiu redus, cum ar fi printr-un pasaj. La sfârșit, fiind pliabil, vei depozita suportul cu ușurință și îl vei reutiliza ori de câte ori vei pleca iar cu mașina și cu bicicleta.

În plus, dacă dorești o protecție sporită, poți opta și pentru un sistem antifurt care se adaptează suportului tău de bicicletă. Astfel, vei pleca relaxat în orice drumeție: nu îți rămâne decât să admiri peisajul din jur!

În concluzie, nu mai este nevoie să lași bicicleta acasă atunci când pleci cu mașina: montează un suport și bucură-te de zilele de vacanță în timp ce practici un sport atât de relaxant pentru tine!

 

Sursă foto: Shutterstock.com

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.