Domeniul transporturilor a cunoscut o evoluție surprinzătoare în ultimii ani, iar dovada că a reușit în a se adapta cerințelor și solicitărilor o reprezintă eficiența cu care fiecare categorie de transport este realizată, inclusiv cea agabaritică.

HCSpedition este o firmă de transport care vine în întâmpinarea publicului interesat cu servicii de transport agabaritic profesionale. O recomandă experiența pe care o are în acest domeniu, dar și eficiența cu care se organizează în prestarea lor.

 

Transporturile agabaritice și pregatirea lor pas cu pas

 

Cu toate că organizarea unui transport marfa international nu pare o misiune greu de dus la bun sfârșit, fără o planificare minuțioasă a acesteia, șansa de a finaliza ruta în condiții optime și în timpul ideal sunt destul de mici. Nenumărate piedici pot apărea și cu atât mai multe cu cât nu a fost stabilit un traseu anume care să permită circulația autovehicului cu o greutate peste media acceptată pe anumite parcele de drum.

Iată care sunt în mare etapele de urmat pentru a realiza un transport agabaritic:

  • Ce dimensiuni și greutate are marfa ce urmează a fi transportată

Pentru a putea stabili alte detalii legat de transport, firma de transport trebuie să primească informații exacte în legătură cu acești parametri – greutatea și dimensiunile mărfii. Abia ulterior va putea stabili care sunt nevoile.

Este ideal a opta pentru o soluție ce va asigura realizarea transportului eficient, eliminând posibilitatea suprasolicitării, întrucât ar putea totodată să genereze și alte costuri.

Urmează alegerea unui autovehicul din flota deținută de firma de transport, adecvat pentru marfa de transportat. Urmează următorul pas, care se referă la trasee potențiale, având în vedere și restricțiile pe care anumite drumuri le presupune.

  • Care este ruta potrivita pentru efectuarea transportului

Un transport agabaritic este mai pretențios decât unul care vizează mărfuri în parametri normali. Acesta trebuie neapărat să aibă o rută care să evite zonele cu restricții, atât cele ce privesc tipul autovehicului căuia îi este interzis să circule pe un anumit traseu, cât  și a mărfurilor în cauză. Specialiștii în transport marfă internațional HCSpedition oferă o organizare promptă și stabilesc în timp eficient ruta cea mai convenabilă în funcție de transportul de realizat, datorită experienței care de altfel îi recomandă.

  • În ce condiții poate fi efectuat transportul agabaritic?

Nu este suficient ca mijlocul de transport să fie adecvat pentru marfa în cauză. De asemenea, acesta trebuie să fie conform cu cerințele impuse la nivel internațional. Astfel, trebuie să fie însoțit de documentația necesară. Începând de la autorizații și până la avize, echipa HCSpedition oferă servicii ce bifează inclusiv transferul de mărfuri agabaritice.

Desigur că a pregăti un transport până în cel mai mic detaliu nu se referă doar la ruta de urmat. De asemenea, este necesar a avea o alternativă în cazul ȋn care apar complicații. Așadar o rută de rezervă este necesar a fi inclusă în planificare. La rândul ei va necesita avize, utile în condițiile în care ruta principală numai este o opțiune valabilă.

  • Cum se desfășoară procesul de încărcare/descărcare a mărfurilor?

Nicidecum nu pot fi trecute cu vederea aceste două aspecte esențiale în buna desfășurare a întregului proces. Întrucât este vorba despre marfă agabaritică este evident că aceasta va necesita condiții adaptate atât în ceea ce privește încărcarea, cât și descărcarea.

Manipularea nu va putea fi realizată cu aceeași ușurință. Fiecare etapă impune o responsabilitate de îndeplinit, o atenție sporită fiind acordată siguranței în care totul se desfășoară. Și în această privință pe hcspedition.ro sunt oferite servicii profesionale, raportate la categoria încărcăturii de transportat, asigurând totodată și o manevrare optimă, cu ajutorul utilajelor potrivite.

Cu atât mai mult marfa trebuie să dispună de o poziționare sigură în timpul transportului. Așadar asigurarea lor este obligatorie. În funcție de necesitate, societatea menționată oferă publicului interesat servicii de transport de utilaje industriale sau agricole, de transformatoare și rezervoare, de ambarcațiuni, structuri metalice, precum și de turbine eoliene.

Nu în cele din urmă, este preferat a alege o firmă de transport care oferă și posibilitatea de monitorizare a transportului prin GPS. Cunoașterea stadiului în care acesta se află poate fi reconfortant, mai ales când este vorba despre o încărcătură de valoare.

Detalii complete însă legate de transporturile agabaritice, care poate au fost omise mai sus pot fi solicitate specialiștilor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.