Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat joi, la Bistriţa, că la viitoarea rectificare bugetară se va ţine cont de restructurările anunţate în ministere în următoarele 45 de zile şi că ministerul pe care îl conduce le-a cerut deja miniştrilor şi şefilor de agenţii să comunice o situaţie clară privind cheltuielile, potrivit agerpres.ro.

“Noi am trimis deja către toate ministerele, toate agenţiile, colegii mei au primit şi au şi răspuns la solicitarea Ministerului de Finanţe vizavi de o situaţie clară pe tot ce înseamnă cheltuieli în zona respectivă, tot, inclusiv ce au dânşii în subordonare, coordonare sau sub autoritate, pentru a face o analiză la Finanţe. Până la final de iunie se face, pentru ca la prima

Potrivit ministrului de Finanţe, colegii săi de Guvern va trebui să ţină cont în propunerile de restructurare şi descentralizare de eventuale suprapuneri de atribuţii şi de posibilitatea acoperirii unor cheltuieli prin atragerea de fonduri europene.

Preşedintele PSD Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan, care conduce şi Consiliul Judeţean, a declarat, la rândul său, că există “instituţii şi agenţii care nu-şi mai au rostul şi sunt o cheltuială publică fără folos”, ce necesită restructurare sau chiar desfiinţare.

“Eu sper şi sunt convins că, după cel puţin şapte ani de discuţii, lucruri, instituţii, agenţii care nu-şi mai au rostul şi care sunt o cheltuială publică fără folos se vor restructura sau unele dintre ele chiar desfiinţa, pentru că în momentul de faţă avem anumite agenţii guvernamentale care ne spun: eu nu iau bani de la buget, eu mă autofinanţez. Da, serios, de unde te autofinanţezi? Din buzunarul românilor sau al autorităţilor locale, care trebuie să mergem cu un proiect, să ne avizeze o sută de agenţii”, a spus Moldovan.

În opinia lui Radu Moldovan, ar trebui să existe restructurări şi comasări de direcţii în subordinea Ministerului Muncii şi a Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

 

 

Sursa: www.stiripesurse.ro

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.