Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a avut o cerință pentru ambasadorul Statelor Unite ale Americii la București, Hans Klemm.

Concret, ministrul Teodorovici a ridicarea vizelor în SUA pentru românii care călătoresc în interes de afaceri.

„Am rugămintea către domnul ambasador, i-aş cere, dacă poate, nu ştiu în ce măsură se poate aplica sau promova, dar un lucru cred ar fi foarte bun pentru mediul de afaceri din România şi pentru întreaga noastră populaţie, implicit, dacă s-ar propune măcar pentru oamenii de afaceri ridicarea vizelor pentru Statele Unite. În turism este altceva, înţeleg, dar cred că este cazul pentru mediul de afaceri, pentru a avea un mediu concurenţial corect faţă de alte ţări din Uniunea Europeană, care nu au acest impediment”, a spus Teodorovici.
Eugen Teodorovici a precizat că situația actuala aduce prejudicii afaceriștilor români întrucât „ceilalţi vecini cu noi din Europa o fac foarte repede (accesul în SUA – n.r.) şi poate ne şi suflă afacerile”.
„În schimb, ceilalţi vecini cu noi din Europa o fac foarte repede (accesul în SUA – n.r.) şi poate ne şi suflă afacerile. Eu cred că este o piedică, măcar şi ca imagine tot reprezintă o piedică. Şi poate se pot face lucrurile pe acest segment, pe mediul de afaceri”, a continuat ministrul.
Ambasadorul SUA, Hans Klemm, a refuzat să răspundă întrebărilor jurnaliştilor la finalul evenimentului.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.