Ca urmare a câștigării concursului „Europa, casa noastră”, profesorul sucevean Romeo Bolohan, de la Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu” din Dumbrăveni, va merge pentru a doua oară în vizită la Comisia Europeană din Bruxelles.

Acesta a obținut și în acest an primul loc în competiție, motiv pentru care va participa la o parte dintre sesiunile Comisiei Europene, în luna septembrie a acestui an, mai exact în perioada 10-12 septembrie 2014.

Programul se adresează atât elevilor din învățământul primar, gimnazial și liceal, cât și profesorilor, având drept scop derularea unor activități cu dimensiune europeană, activități ce vor ajuta elevii să aibă posibilitatea de a se informa mai eficient asupra a ceea ce înseamnă istoria, politica și evoluția Uniunii Europene. Profesorul Romeo Bolohan a fost desemnat în aprilie 2014 cu Premiul „Mentor pentru Excelență în Educație”, motiv pentru care în luna iunie a fost inclus în Liga Profesorilor Excepționali.

„Campania «Europa, casa noastră» are și o componentă destinată școlilor generale. Acestea sunt încurajate să se înscrie în campanie și să deruleze minimum două activități pe teme europene sau să înființeze în școală clubul «Europa, casa noastră». Noi am înfiinţat acest club în 2013 şi am fost anunţaţi ca fiind câştigători chiar de pe primul loc. Felicitări tuturor elevilor și cadrelor didactice implicate”, a declarat profesorul Romeo Bolohan.

Concursul „Europa, casa noastră” este organizat de reprezentanța Comisiei Europene din România, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale. Această campanie de informare și comunicare se află la a IV-a ediție și numără peste 400 de școli participante din întreaga țară.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.