Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, la iniţiativa Fundatiei Jérôme Lejeune, organizează cea de-a III-a ediție a concursului EuropAffiche în România, care se adresează tinerilor peste 14 ani, dar și adulților cu dizabilităţi intelectuale.

Concursul din acest an are ca temă „Europa şi Castelele ei! Istorie, Legende, Arhitectură” şi este o provocare adresată tinerilor cu dizabilităţi intelectuale de a se implica într-o activitate de creaţie, pentru a le pune în valoare potenţialul artistic şi capacitatea de exprimare. Se doreşte descoperirea ţărilor Europei şi frumuseţilor acestora.

Echipele participante în concurs vor crea un poster, care va cuprinde date despre castelele şi palatele ţării pe care o reprezintă şi ale altor două ţări europene alese de acestea, cu similitudinile şi diferenţele lor. Fiecare echipă participantă în concurs va fi compusă din maxim 4 persoane cu dizabilităţi intelectuale şi 2 însoţitori.

Înscrirea în concurs s-a finalizat în data de 15 iulie 2014, regula concursului fiind „primele 5 echipe înscrise sunt admise în concurs”, astfel că echipele admise în concurs sunt următoarele:
1. Centrul Rezidențial „Henri Coandă” Bacău din cadrul DGASPC Bacău;
2. Complexul de Recuperare Neuro-Psiho-Motorie „Blijdorp – O Nouă Viață” Suceava din cadrul DGASPC Suceava;
3. Asociația „Blijdorp România” Suceava;
4. Centrul de Integrare și Terapie Ocupațională pentru persoane cu dizabilități din cadrul Fundației de Dezvoltare Locală „Speranța” Târgu Neamț;
5. Liceul Tehnologic Special pentru Deficienți de Auz Cluj Napoca.

Prezentarea şi jurizarea afişelor se va realiza la Suceava, în data de 3 octombrie 2014, într-o locaţie care va fi comunicată pe parcurs.

Marele premiu al concursului constă în organizarea unei vizite la Parlamentul Europei din Bruxelles, pentru echipa câstigătoare, unde aceasta îşi va prezenta posterul câştigător. Excursia de trei zile la Bruxelles cu avionul și vizita la Parlamentul European vor fi posibile grație implicării în acest proiect a domnului Cristian Bușoi, europarlamentar român, care a asigurat și anul trecut deplasarea la Bruxelles a echipei câștigătoare de la CRRN Mitocu Dragomirnei din cadrul DGASPC Suceava.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava transmite aprecieri domnului Cristian Bușoi pentru faptul că se implică activ în cauza persoanelor cu dizabilități din România și speră să accepte și invitația de a face parte din comisia de jurizare a concursului EuropAffiche de la Suceava.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.