CFR Călători a pus la dispoziția Federației Sindicale, cu titlu gratuit, vagonul care călătoreşte, câte o săptămână, prin cele 8 regionale CFR din țară, pentru a susţine campania naţională #SEPOATE al cărei obiectiv este strângerea a peste două milioane de semnături pe o petiție online pentru introducerea în Proiectul de Țară, inițiat de Președintele României, a necesităţii investițiilor obligatorii în calea ferată și în toată infrastructura de transport a României.

Astfel că cel mai modern vagon din România, cu scaune ergonomice, aer condiţionat, mochetă, internet, radio și TV, va ajunge, luni, 6 noiembrie, începând cu ora 13.00, în gara CFR Suceava din Burdujeni. Modernizarea acestui vagon a costat numai 5.000 de euro, dar  doar 40 dintre vagoanele de pasageri ale CFR Călători se pretează la un astfel de upgrade.

„Ne dorim să ajungem la nu mai puțin de două milioane de semnături și să obținem consens din partea tuturor decidenților din politică și administrație că fără investiții capitale și plasate corect, Calea Ferată Română va muri”, a precizat președintele Federației Naționale Feroviare Mișcare Comercial Vagoane, Grigore Mare.

Vagonul are aproape 120 de locuri şi a fost modernizat în cadrul campaniei naţionale #SEPOATE, derulată de Federaţia Naţională Feroviară Mişcare Comercial Vagoane (FNFMCV), împreună cu CFR Călători, în perioada 18 septembrie – 15 noiembrie.

”Avem certitudinea că dialogul onest dintre Federaţia Naţională Feroviară Mişcare Comercial Vagoane şi autorităţi va conduce la conturarea celor mai bune soluţii pentru ca CFR să-şi recapete locul şi rolul pecare îl are în economia naţională, iar românii să se întoarcă în trenuri”, a declarat Grigore Mare, preşedintele FNFMCV.

#SEPOATE

#SEPOATE

Călătorii pot semna pentru susţinere şi în gări

Toți cei care vor călători cu acest vagon adaptat exigențelor europene vor viraliza noua experiență pe care o vor avea sub hashtag-ul #SEPOATE.

Petiția online poate fi consultată la adresa www.petitieonline/sepoate.

În cadrul campaniei naţionale #SEPOATE, Federaţia Naţională Feroviară Mişcare Comercial Vagoane şi CFR Călători doresc să strângă peste două milioane de semnături pentru obţinerea de investiţii multianuale în calea ferată, care să fie incluse în proiectul de ţară ce va fi finalizat cu ocazia Centenarului „România 2018″.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.