Polițiștii au amendat pe administratorul unei firme de panificații cu suma de 20.000 de lei și au confiscat mașina după ce au descoperit o evaziune fiscală la firma respectivă de circa 27.000 lei, plus persoane care lucrau la negru.

În cadrul activității pe linia combaterii infracţionalităţii în domeniul panificaţiei și în baza unor informații obținute cu privire la o societate comercială din Ipoteşti, ce are ca obiect de activitate producerea și comercializarea de produse de patiserie și panificație, polițiștii au oprit în trafic o autoutilitară al cărei șofer, Aurel C., din localitate, nu a putut prezenta nici un document de proveniență pentru produsele de patiserie și panificație transportate.

După inventarierea și indisponibilizarea produselor de panificație și patiserie identificate fără documente atât în autoutilitară cât și în incinta punctului de lucru(cca. 200 pâini și cca. 700 ștrudele, cornuri, plăcinte, bulci etc.), s-a procedat la indisponibilizarea la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava a autoutilitarei.
Totodată, la punctul de lucru al societăţii au fost identificate 3 persoane care munceau fără forme legale.
Joi, polițiștii Serviciului de Investigarea Fraudelorau stabilit faptul că administratorul firmei, Alexandru A., de 50 ani, din municipiul Suceava, nu deţinea documente de provenienţă pentru întreaga cantitate de materii prime şi produs finit din magazia punctului de lucru al firmei din comuna Ipoteşti, respectiv al Laboratorului de patiserie şi panificaţie, fiind sancţionat cu amendă în valoare de 20.000 lei şi confiscarea contravalorii produselor fără documente de provenienţă în valoare de 680 lei.
Verificările au fost extinse şi la celelalte puncte de lucru ale firmei din municipiul Suceava şi comuna Ipoteşti, ocazie cu care au fost identificate evidenţe contabile duble privind activitatea comercială din aceste locaţii, precum şi facturi fiscale neînregistrate.
Prejudiciul estimat cauzat bugetului de stat, prin neînregistrarea tuturor activităţilor comerciale desfăşurate, este de aproximativ 27.000 lei.
„Urmare a constatărilor efectuate, a fost înregistrat dosar penal privind pe administratorul societăţii, faţă de care se vor efectua cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, urmând a fi soluţionat procedural”, se precizează în comunicatul poliţiei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.