Vineri, 1 martie, la sala de evenimente Prestige Ballroom din Suceava s-a desfășurat Conferința de alegeri a Consiliului Politic Județean al OFSD Suceava, un eveniment de anvergură, organizat în premieră, care a reunit peste 600 de femei social democrate din județul Suceava.

La evenimentul de răsunet, alături de președinta OFSD Suceava, Larisa Blanari, au fost și Natalia Intotero, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, președinta OFSD Neamț, Carmen Năstase, Maria Lazăr, secretar general al Organizației Naționale de Femei PSD, președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, senatorul social democrat George Mîndruță, precum și deputații Eugen Bejinariu, George Șoldan și Mirela Adomnicăi. De asemenea, la Consiliul Politic Județean al OFSD au luat parte și secretarul PSD Suceava, subprefectul Cristian Șologon, și subprefectul județului Suceava Florin Sinescu.

De menționat este că, la doar un an de la preluarea conducerii Organizației Femeilor Social Democrate, Larisa Blanari a reușit să înființeze organizații în 100 de localități din județ și să adune în jurul său peste 3000 de femei pregătite să se implice activ în competițiile electorale de anul acesta.

În discursul său, președinta OFSD Suceava, Larisa Blanari, a subliniat că, nu întâmplător s-au reunit astăzi, în prima zi de primăvară, la începutul anotimpului RENAȘTERII, pentru că nu doar natura renaște astăzi, ci și scena politică suceveană.

De asemenea, ea a precizat că, înainte de a impresiona, acest număr mare de femei social democrate – cântărește.

„Dragile mele, sunteți doar o parte dintre cele care fac parte din această organizație și tocmai pentru că nu sunteți toate, vreau să transmiteți mesajul meu și mamelor dumneavoastră, surorilor, prietenelor, cunoștințelor: La Suceava, rolul femeii în politică nu mai provoacă zâmbete sceptice, ci mai degrabă emoții temătoare pentru adversarii politici! De un an, de când sunt președinta acestei organizații, am străbătut acest județ în lung și în lat și m-am întâlnit cu fiecare dintre dumneavoastră. Vă cunosc, vă respect, vă apreciez și vă mulțumesc încă o data pentru prezență!

Aș fi putut să citesc numele dumneavoastră de pe niște tabele, dar nu așa văd eu politica! V-aș fi putut trimite doar mesaje electronice, dar nu cred că este oportun!”, a spus Larisa Blanari, președinta OFSD Suceava.

Ea a ținut să-i mulțumească premierului României, Marcel Ciolacu, pentru faptul că susține femeile în politică și, de asemenea, le-a reamintit colegilor săi de partid prezenți la eveniment că ar fi greu fără femei.

„Vreau să mulțumesc atât Partidului Social Democrat, cât și domnului premier Marcel Ciolacu, care, de curând, într-o întâlnire, a amintit de acel 30% pe care noi, doamnele, îl merităm. Mă uit și către colegii noștri prezenți astăzi în sală și vreau să le reamintesc că că e greu cu noi, dar și mai greu fără noi, de aceea, cred că în anul 2024 vom obține locurile pe care le merităm.

Am avut, de-a lungul experienței mele politice, parte de oameni lumina, care ne-au amintit că nimeni nu poate să îți ia ce ai în minte și în suflet, atunci când ești hotărât să faci ca pe unde ai trecut tu să fie mai bine ca înainte.

Vă mulțumesc, domnule deputat Eugen Bejinariu și întregii echipe pentru că ați fost mereu alături de mine!

Vă vorbesc astăzi și în calitate de om ce se regăsește pe lista de candidați pentru alegerile europarlamentare și mulțumesc Partidului Social Democrat pentru această onoare și vreau să vă amintesc că e important să fim unite, pentru că, dacă mobilizarea noastră este una puternică, vom reuși să câștigăm cele patru rânduri de alegeri și vom reuși să respectăm ceea ce ne-am promis între noi și anume că atunci când când  una dintre noi va ajunge într-o funcție, va ajuta încă una să urce pe scară!

Le văd în fața mea și pe doamnele primar și voi da din casă: ținta mea e ca la finalul anului să venim cu multe alte doamne primar, cu mai multe doamne viceprimar și cu multe alte doamne consilier local și să învățăm administrație de la dumnealor! Până atunci, doamnelor, rămâneți un model despre cum se poate face politică și administrație!

Doamnelor și domnilor, o să închei cuvântul meu de bun venit parafrazându-l pe cel ce mi-a fost și îmi este alături, părintele Iustin Pârvu, care spunea: <STEAGUL SUS ȘI LA LUPTĂ!>

Nimic fără Dumnezeu, nici măcar politică!

Și mă bucur că mai avem și astăzi preoți cu har, care să ne amintească, din când în când, că viața e prea scurtă pentru a fi răi”, a conchis președinta OFSD Suceava.

 

Ministrul Natalia Intotero: „Această organizație va fi un etalon pentru întreaga țară”

 

Natalia Intotero, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, a apreciat evenimentul de la Suceava, subliniind că OFSD Suceava va deveni un model pentru femeile social democrate din întreaga țară.

„Văzându-vă atât de multe și atât de unite, eu cred că, într-un timp foarte scurt, dumneavoastră o să ajungeți etalon la nivel national. Felicitări tuturor! Domnule președinte, Ioan Stan, vă felicit pentru o asemenea echipă puternică! Vă felicit pentru că ați decis ca persoana care să intre în competiția pentru europarlamentare din partea PSD să fie o femeie, Larisa Blanari!”, a spus Natalia Intotero, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.

 Trebuie spus că fiecare participantă la eveniment a primit din partea Larisei Blanari trandafiri, dar și câte un săculeț de lavandă cu sigla OFSD, intrarea în sală făcându-se pe muzica celor de la Royal Cvartet.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.