Primarul Ion Lungu a depus, vineri, o corană de flori la Monumentul Eroiilor din cimitirul din Burdujeni-sat, monument care a fost reabilitat în acest an centenar de Primăria Municipiului Suceava, împreună cu Filiala Județeană a Asociației Naționale “Regina Maria” și Parohia “Sfânta Treime” din Burdujeni sat.
Cu această ocazie a avut loc o slujbă de pomenire, cu ceremonial militar, a eroilor din Burdujeni, la monumentul funerar unde s-au depus și coroane de flori.
De ziua Înălțării Sfintei Cruci, a avut loc o slujbă de pomenire a eroilor din Burdujeni, la monumentul funerar, unde s-au depus și coroane de flori.
„Este un gest de recunoștință și respect pentru eroii din Primul Război Mondial, care au contribuit la întregirea neamului românesc”, a spus Lungu.El a mulțumit numărului mare de cetățeni din cartierul Burdujeni sat care au participat la acest eveniment.


Evenimentul din 14 septembrie 2018, s-a desfășurat sub genericul cunoscut deja, „SUCEAVA CINSTEȘTE EROII” și s-a constituit într-un nou moment dedicat de cetățenii acestui oraș aniversării Centenarului Marii Uniri de la 1918 și a Războiului pentru Întregirea Neamului. În cimitirul din Burdujeni sat sunt îngropați circa 800 de ostași din Primul Război Mondial.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.