Și în acest weekend polițiștii au identificat mai multe evenimente private organizate cu încălcarea legislației în vigoare în ceea ce privește starea de alertă pe teritoriul României.

Reamintim că în conformitate cu H.G. nr. 531/2021, Anexa 3, pct. 14 și 15 sunt intezise evenimentele private (nunți, botezuri, mese festiv, etc) în spații închise dar și în spațiile deschise.

Deși actul normativ prevede unele măsuri de relaxare a interdicțiilor impuse pentru prevenirea răspândirii SarsCov2, evenimentele private se preconizează a se desfășura în condițiile prevezute de lege abia de la data de 01 iunie 2021.

Polițiștii le mulțumesc sucevenilor care au înțeles să respecte legea și au făcut ca județul nostru să înregistreze la aceast moment una dintre cele mai scăzute rate de incidență la nivel național. A fost un efort comun al cetățenilor și al instituțiilor implicate.

Totodată, reamintim că vom trata cu fermitate toate sesizările privind situații de încălcare a legii, respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii SarsCov2 fiind esențială pentru revenirea la normalitate deplină.

La data de 28.05.2021, ora 23.50, polițiștii din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Adâncata au fost sesizați direct de către o persoană din comuna Adâncata, despre faptul că la o pensiune din localitate are loc un eveniment privat.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului unde fost identificați mai mulți tineri din orașul Cajvana, care participau la o aniversare a unui prieten. La sosirea polițiștilor au fost identificați în jur de 20 de persoane de ambele sexe, care au părăsit incinta pensiunii, fiind sancționate contravențional cu avertisment.

Au fost identificați organizatorul evenimentului, un tânăr de 25 ani, din orașul Cajvana dar și persoana aniversată, împreună cu alți doi tineri de 24 și de 23 ani, din orașul Cajvana, toți participând la organizarea evenimentului.

La solicitarea polițiștilor evenimentul s-a încheiat.

Cele patru persoane care au organizat evenimentul au fost sancționate contravențional cu suma de 3.000 de lei fiecare conform Legii 55/2020.

De asemenea, la 29.05.2021, ora 20.30, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Suceava, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu și având în vedere prevederile legale privind combaterea răspândirii COVID-19, au efectuat un control la o unitate economică din localitatea Măriței.

În incinta restaurantului avea loc un eveniment privat – cumătrie, unde au fost identificate aproximativ 40 de persoane.

Față de organizator dar și față de administratorul unitățoo a fost luată măsura sancționării contravenționale, conform Legii 55/2020 cu amendă în valoare de 3000 lei fiecare.

Totodată evenimentul privat a fost întrerupt, iar până la plecarea polițiștilor de la fața locului, persoanele participante la eveniment au părăsit locația, fiind sancționate cu avertisment.          

 „Facem apel pe această cale să respectăm în continuare legislația și să dăm dovadă de responsabilitate în aceste ultime zile de restricții pentru a grăbi deznodămândul către siguranță, sănătate și normalitate”, a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, comisarul șef Ionuț Epureanu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.