Numele unui fost președinte al Camerei Deputaților apare într-un dosar de corupție.

Este vorba despre liderul PDL și șef al Camerei Deputaților, Roberta Anastase. Aceasta a fost amintita de unul dintre martorii audiati, joi, la Inalta Curte de Casatie si Justitie in procesul sefului Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, si a fiului acestuia, deputatul PSD Vlad Cosma.

De asemenea, alaturi de Roberta Anastase, in acelasi caz a fost mentionat si numele primarului din Ploiesti, liderul PSD Andrei Volosevici.

Despre ce este vorba mai exact?

Omul de afaceri Dumitru Ion, administrator al societatii comerciale SC Star T&D SRL, a explicat in fata instantei cum a ajuns sa castige o licitatie. Dumitu Ion a precizat ca afaceristul Razvan Alexe, trimis in judecata alaturi de Mircea Cosma si Vlad Cosma, i-a dat asigurari ca va castiga licitatia, spunandu-i ca este imputernicit de „cei de sus”.

Acelasi Razvan Alexe, a explicat Dumitru Ion, i-ar fi dezvaluit ca are o relatie buna atat cu PSD, cat si cu PDL, facand trimitere la Andrei Volosevici si Roberta Anastase.

Cea mai importanta declaratie insa este cea privind la sumele bani care urmau sa fie directionati. In acest sens, Dumitru Ion a sustinut ca Razvan Alexe i-a prezentat o schema scrisa de mana, in care erau trecute cotele ce urmeaza sa se duca spre partid, dar si catre alte persoane. Concret, Razvan Alexe i-ar fi spus ca banii se duc la Andrei Volosevici, Roberta Anastase, Vlad Cosma si Mircea Cosma.

„Am depus o oferta fara a avea o intelegere prealabila cu ceilalti participanti. Conform ofertei depuse, as fi fost pe locul al treilea. Am fost insa contactat de inculpatul Alexe Razvan, care m-a intrebat daca vreau sa castig aceasta licitatie, cu conditia ca infrastructura sa fie executata de firma lui, respectiv, sapatura, balastarea si piatra sparta. Alexe Razvan a lasat sa se inteleaga ca va interveni ‘la cei de sus’, fara a nominaliza vreo persoana. Eu cred ca singura posibilitate de a castiga licitatia era ca Alexe Razvan sa intervina la comisia de licitatie. Relatia urma sa se desfasoare cu SC Marconstruct.

Am constatat insa ca aceasta nu si-a indeplinit obligatiile pe care le avea si am avut o discutie cu Alexe Razvan, care mi-a spus ca nu am inteles si ca lucrarea urma sa o execut de fapt integral eu, dar lui sa-i platesc ca si cum ar fi prestat-o el. Am acceptat acest lucru, intrucat nu mai aveam alte lucrari. Alexe Razvan mi-a spus ca e imputernicit de conducerea partidului si a Consiliului Judetean, folosind numele lui Cosma Mircea, sa gestioneze lucrarile ce se vor executa pe raza judetului Prahova si mi-a dat de inteles ca va rezolva problema cu licitatia, ceea ce s-a si intamplat. Nu stiam daca este apropiat al familiei Cosma. Alexe Razvan a afirmat ca are o relatie foarte buna atat cu PSD, cat si cu PDL, prin intermediul lui Volosevici, primarul Ploiestiului, si al lui Roberta Anastase. Banii i-am platit prin virament bancar.

Alexe mi-a prezentat o schema scrisa de mana, in care imi arata ca anumite cote urmeaza sa se duca catre partid si catre alte persoane, folosind diferite initiale, textual Alexe spunandu-mi ca banii se duc la ‘astia’, respectiv, la Volosevici, Roberta Anastase, Vlad Cosma, Mircea Cosma. La acea discutie eram numai eu si el.”

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.