În ultima perioadă de timp, o serie de personaje au invocat ideea că Traian Băsescu ar putea ajunge premier. Mai mult de atât, fostul colaborator al fostului șef al statului, Adrian Rădulescu, a precizat că în maxim 2 ani, Băsescu ar putea ajunge în fotoliul de la Palatul Victoria.

basescu1

Ștefan Vlaston, vicepreședinte al PMP, a explicat în exclusivitate pentru PSnews.ro cât de realistă este ipoteza ca Traian Băsescu să ajungă în perioada următoare în fruntea executivului și în ce condiții s-ar putea ajunge la o astfel de situație politică.

Întrebat de direcțiile politice pe care ar purea să le urmează Traian Băsescu, Ștefan Vlaston a precizat trebuie să așteptăm.

”Nu sunt sunt intim al preşedintelui Traian Băsescu, aşa că cel mai bine să aşteptăm să şi clarifice dânsul opţiunile.”

Întrebat dacă venirea în PMP a lui Traian Băsescu ar fi un câștig, Ștefan Vlaston a oferit următoarele explicații: ”Nu ştiu dacă în PMP ar fi un câştig, dar rămânerea în politică a lui Traian Băsescu e importantă pentru că a adunat în 10 ani de preşedinţie şi în 15 – 18 ani de politică o experienţă foarte mare, e foarte apreciat în Occident de liderii importanţi ai ţărilor din UE, a demonstrat că ştie care e traiectoria bună pentru România, independenţa justiţie, echilibrarea macroeconomică, depolitizarea şi reprofisionalizarea instituţiilor statului. Eu mă regăsesc în foarte multe proiecte ale lui Traian Băsescu şi consider că România a făcut un pas important înainte în cele două mandate ale sale.

Are calităţile de a deveni premier (n.r.: referindu-se la Traian Băsescu).  Eu l-aş vedea poate în situaţia de a conduce un guvern de tehnocraţi, în cazul în care partidele se dau în lături. Acum cu mai puţin de doi ani înainte de alegerile din 2016 nu este o fericire să fi la guvernare, să te erodezi, şi exact în 2016 să decontezi toate nemulţumirile şi frustrările populaţiei împotriva partidului actual la guvernare.

Cred că şi PNL va ezita să intre la guvernare, PSD cred că va încerca să fugă de guvernare. De aceea, repet, nu e deloc profitabil să fi la guvernare astfel încât exact ca în preajma alegerilor să decontezi nemulţumirile.

Traian Băsescu ar fi, poate, oportun în fruntea unui guvern de tehnocraţi, care să facă lucrurile grele şi neplăcute pentru electorat. Bunăoară scăderea cheltuielilor de funcţionare a statului, care e importantă pentru România, dar nimeni nu vrea s-o facă. Un guvern de tehnocraţi condus de Traian Băsescu ar putea să facă şi multe altele, regionalizarea, reforma administrativă, care presupune neapărat desfiinţarea judeţelor. De aici cred că ar fi benefic pentru România un guvern de tehnocraţi condus de Traian Băsescu”, a punctat Ștefan Vlaston, vicepreședinte al PMP, pentru PSnews.ro.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.