Grupul parlamentar al PNL din Camera Deputaților a decis să îl angajeze, în poziția de consilier, pe unul dintre patronii de presă, probabil, pentru a-și îmbunătăți comunicarea oficială, dar mai ales pe cea neoficială (pe surse, cum se spune).

Patronul știripesurse.ro a fost până de curând angajat al Grupului Parlamentar al PNL din Camera Deputaților. A luat o mică pauză în 2014 (despre care vom vorbi într-un articol viitor), iar astăzi, potrivit informațiilor noastre, cel care conduce firma European Business Enivroment SRL, cea care deține portalul știripesurse.ro, a revenit în poziția de consilier al grupului parlamentar al PNL din Camera Deputaților, coordonat de deputatul Ludovic Orban.

Pe siteul rotdl.ro putem afla cine deține portalul știripesurse.ro.

rotdl

 

Apoi, pe RECOM putem regăsi cine este asociat și cine administrează firma SC European Business Environment SRL și anume Ianoș Dumitru, consilier în cadrul Grupului PNL din Camera Deputaților

recom ianos mitrut

Informația că Ianoș Dumitru este angajat al Grupului PNL din Camera Deputaților ne-a fost confirmată oficial de către Direcția de resurse umane și salarizare din cadrul Camerei Deputaților.

Unul din angajații Direcției de Salarizare și Resurse din Camera Deputaților ne-a precizat următoarele:”Da, este angajat (n.r.: referindu-se la Grupul Parlamentar al PNL din Camera Deputaților. Nu vă putem spune cu ce dată, pentru că sunt date confidențiale. Pentru restul, vă adresați în scris.”

Ca o paranteză, probabil că angajații știripesurse.ro își freacă mâinile de bucurie că ar putea avea, din nou, oportunitatea să prezinte opiniei publice înregistrări din ședințele PNL, unde Ianoș Dumitru are acces prin prisma funcției de consilier parlamentar la Grupul PNL.

Înainte să lucreze în cadrul Grupului Parlamentar al PNL, Ianoș Dumitru a lucrat la cabinetul parlamentar al liberalei Dianei Tușa, cea care este a doua soție a lui Iosif Buble, ziarist ”colaborator” la știripesurse.ro. Așa, poate, se explică modul în care s-au ”scurs”, în trecut, înregistrări audio din ședințele închise ale conducerii.

Revenind la poziția lui Mitruț, așa cum este alintat de prieteni și apropiați, putem spune că aceasta pare a fi una cât se poate de privilegiată, având în vedere cu ce se ocupă acesta în momentul în care nu îi consiliează pe deputații PNL. Informațiile de culise, scandalurile din PNL, ce deputat trece sau pleacă din rândul liberalilor, sunt acum, din nou, la îndemâna administratorului știripesurse.ro. Altfel spus, informațiile pe care acesta le deține din postura de consilier al Grupului Parlamentar PNL ar putea să ajungă direct pe prima pagină a siteului pe care îl patronează.

Mai trebuie spus că dacă vechii liberali au părut, de-a lungul timpului, cât se poate de toleranți cu ”scurgerea” de informații, rămâne de văzut cum vor reacționa cei din PDL la aflarea unei astfel de informații. PDL știm că este un partid mai ordonat, din cadrul căruia nu prea am văzut că s-au dat pe surse informații sau detalii din culisele formațiunii. Rămâne de văzut cum și mai ales ce vor crede oamenii lui Vasile Blaga de faptul că în rândul Grupului PNL din Camera Deputaților lucrează patronul unei publicații ”specializate” în scurgerea de informații de culise.

În acest context se impun câteva întrebări absolut firești.

Este moral ca un patron de presă să fie plătit din bani publici? A fost oare o răsplată din bani publici ca o consecință a deținerii site-ului știripesurse.ro sau Ianoș Dumitru are niște abilități profesionale fără de care Grupul PNL din Camera Deputaților nu poate face față?

În al doilea rând, funcția de consilier parlamentar a lui Ianoș Dumitru în cadrul Grupului PNL este cea care a condus la ”scurgerea” către site-ul pe care îl patronează a unor înregistrări din ședințele PNL? Sau e doar o coincidență că site-ul știripesurse, patronat de un angajat al PNL, a publicat, în mai multe rânduri, înregistrări din ședințele deputaților PNL?

O altă întrebare este aceea dacă cei aproximativ 70 de deputați ai PNL știu cine este cu exactitate și mai ales ce site administrează Ianoș Dumitru?

Care va fi politica editorială a siteului știripesurse.ro, având în vedere că patronul portalului lucrează ca și consilier în cadrul Grupului PNL din Camera Deputaților, sub directa coordonare a lui Ludovic Orban?

Nu în ultimul rând, cum vor percepe deputații  din vechiul PDL faptul că în cadrul grupului parlamentar  din care fac parte lucrează un patron de presă, care ar putea să dezvăluie oricând informații despre activitatea internă a parlamentarilor liberali?

Stranii ”coincidențe” se regăsesc și în ceea ce privește finanțarea site-ului știripesurse.ro. Patronat de consilierul din cadrul Grupului PNL din Camera Deputaților, finanțarea pare să fi fost făcută tot pe filieră liberală sau care, indirect, are legătură cu PNL.

De exemplu, SC European Business Enviroment SRL, cea care administrează site-ul știripesurse.ro, a încheiat contracte cu instituții subordonate unui Consiliu Județean de un liberal și cu firme deținute de un actual deputat PNL. Dacă cineva se îndoiește de veridicitatea informațiilor de mai sus, PSnews.ro poate publica contractele în cauză și toate documentele care se află în posesia noastră.

 

Democrat- liberalii, luați prin surprindere de informația că un patron de presă lucrează la Grupul Parlamentar PNL, din Camera Deputaților       

PSnews.ro a contact o serie de deputați ai vechiului PDL pentru a vedea dacă aceștia cunosc faptul că patronul știripesurse.ro este angajat al Grupului PNL din Camera Deputaților.

Viceliderul Grupului, Tinel Gheorghe, a precizat pentru PSnews.ro că nu știe ce să spună despre un astfel de subiect și că a fost luat prin surprindere.

”Habar nu aveam. Lăsați-mă să mă conving de chestia asta că m-ați luat prin surprindere. Nu știu ce să vă spun”, a precizat deputatul Tinel Gheorghe pentru PSnews.ro.

Deputatul Raluca Turcan a refuzat să comenteze o astfel de informație, dar a precizat că va verifica.

Ceva mai tranșant a fost deputatul liberal de Dâmbovița, Iulian Vladu. Acesta a precizat că fiecare trebuie să se ocupe de domeniul lui, lăsând să se înțeleagă că nu este tocmai în regulă că un patron de presă este angajat al Grupului PNL din Camera Deputaților.

”Este consilier acolo la Grup (n.r.: referindu-se la Grupul PNL din Camera Deputaților)? O să merg că îl cunosc. Se bat cam cap în cap. Ar trebui să se ocupe de presă, fiecare după domeniu”, a precizat deputatul PDL de Dâmbovița, Iulian Vladu.

Așteptăm cu interes bârfa politică și justificările față de colegii de breaslă privind moralitatea și legalitatea acestui fapt din partea unui reporter de teren ”colaborator” al site-ului în cauză.

 

 

 

 

 

1 Comentariu

Scrie un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.