Liberalii se pregătesc să ajungă la putere. După ce luni cei doi co-președinți ai PNL au confirmat intenția de a depune o moțiune de cenzură împotriva Guvernului, omul numărul doi din partid, Marian Petrache, a dezvăluit pentru PSnews.ro ce planuri alternative au liberalii pentru preluarea guvernării, în cazul în care nu reușesc să formeze o majoritate parlamentară.

marian-petrache-pnl

Potrivit secretarului general al PNL, liberalii se gândesc să formeze un guvern minoritar, dar care să fie susținut din Parlament de o majoritate.

„Eu cred ca noi suntem acum din situatia din 2007-2008, atunci cand Romania era guvernata de un partid cu sustinere in Parlament de 20%, cat avea PNL atunci, si noi guvernam printr-un compromis pe care l-am facut cu PSD. O guvernare puternica e o guvernare care are o majoritate puternica, dar o majoritate in jurul unui program, ori acuma Romania n-are un program de guvernare. Romania e condusa acum dupa ureche, nu dupa note”, a declarat Marian Petrache pentru PSnews.ro.

De asemenea, liderul liberal a comentat și situația din UNPR, despre care a declarat că „are un interes cu un om”, făcând referire la decizia acestora de a rămâne alături de PSD doar într-un guvern condus de Victor Ponta.

„Sa-ti spun adevarul: ei nu sunt in Guvern pentru program, ci pentru ca au un interes cu un om. In acest moment Romania asteapta altceva. Asteapta un pas din partea clasei politice care sa ii dovedeasca ca noi am inteles mesajul din 16 noiembrie. Ori acest pas, dupa mine, inseamna un nou cod electoral sau alegeri anticipate”, este de părere Marian Petrache.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.