Această săptămână este una decisivă pentru viitorul PNL.

vasile-blaga-ludovic-orban

O săptămână decisivă este și pentru viitorul lui Ludovic Orban în sânul PNL, având în vedere că dacă nu va ajunge șef al partidului, așa cum visează de ani buni, va fi din nou lăsat pe margine și nu va conta în niciun fel în ecuațiile de putere din partid. Așa cum era în perioada 2011-2012 când avea un conflict deschis cu Crin Antonescu, fapt care l-a adus pe Orban într-o poziție în care nu mai avea niciun cuvânt de spus în cadrul partidului.

Unul din vicepreședinții PNL a dezvăluit pentru PSnews.ro că Ludovic Orban trage în aceste zile ultimele sfori pentru a prelua șefia partidului, dar șansele sunt extrem de scăzute. Totuși, conform relatărilor aceleiași surse, Orban ar avea o șansă dacă votul pentru cine va fi noul președinte al PNL va fi unul secret și nu prin exprimarea unui vot la vedere.

”M-a contactat și pe mine și pe mai mulți și-a mi-a promis că o să fie bine, ca vom face treabă bună împreună. El zice ca a bătut palma cu mai mulți președinți de filială, care l-au asigurat că îl vor vota. Eu i-am zis că situația nu îi e prea favorabilă, din ce am mai vorbit și el, dar mi-a zis că va încerca să fie un vot secret, că așa spune statutul.

Dacă va fi vot secret, va avea mult mai multe șanse. Nu știu dacă se va impune în fața lui Tase (n.r.: referindu-se la Teodor Atanasiu, celalalt pretendent la funcția de președinte al PNL), dar votul va fi unul strâns dacă avem vot secret. Dacă votăm la vedere, e clar că Orban nu are nici cea mai mică șansă. Nu vrea nimeni să fie mazilit apoi de Atanasiu. Cred că nici nu va mai candida, dacă votul va fi la vedere”, a precizat un vicepreședinte PNL pentru PSnews.ro.

Zilele trecute, în exclusivitate pentru PSnews.ro, unul din președinții de organizații ai PNL a explicat cum s-au conturat taberele ce se vor confrunta săptămâna viitoare în cadrul unei întâlniri cu Klaus Iohannis pentru preluarea conducerii liberalilor.

”Miercuri va fi o ședință secretă cu Iohannis, iar joi vom formaliza totul într-o întâlnire a Delegației Permanente. Tase (n.r.: referindu-se la Teodor Atanasiu) face echipă cu Petrache (n.r.: referindu-se la Marian Petrache, secretarul general al PNL), iar Orban a bătut palma cu Rareș Mănescu. Orban i-a promis lui Rareș (n.r.: referindu-se la Rareș Mănescu, primarul sectorului 6) poziția de secretar general”, a precizat un lider de filială, care este și vicepreședinte al PNL.

Totuși, bătălia ar putea fi tranșantă decisiv de Klaus Iohannis, despre care, vicepreședintele PNL cu care PSnews.ro a vorbit, a precizat că ”sigur îi va pune mâna în cap cuiva și el va fi”.

”Oricât își doresc ei (n.r.: referindu-se la Teodor Atanasiu și Ludovic Orban), Klaus va avea ultimul cuvânt. Rămâne de văzut la ședința de miercuri daca va spune cu subiect și predicat pe cine vrea să conducă PNL sau va prefera să tragă sforile pentru unul sau altul. Din ce știu eu, Iohannis îl va alege pe Atanasiu. Totuși, Orban va încerca până în ultima clipă să preia el partidul, dar nu cred că va avea vreo șansă”, a mai precizat vicepreședintele PNL pentru PSnews.ro.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.