Presedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretele de numire a încă trei consilieri prezidentiali. Astfel, din echipa de sfătuitori a lui Iohannis vor face parte Leonard Orban, Elena-Simina Tanasescu si Mihaela Ciochina, informeaza Administratia Prezidentiala, intr-un comunicat.

ponta-iohannis-dg

Decizia de azi a preşedintelui poate reprezenta primul pas către stricarea relaţiilor dintre preşedinte şi premier, relaţii cât se poate de bune până în prezent. Premierul Victor Ponta are toate motivlele să fie nemulţumit de unul dintre consilierii numiţi de Iohannis. Mai exact, este vorba de Simina Tănăsescu, profesor universitar de Drept si membru in consiliul Institutului pentru Politici Publice.

Aceasta a făcut parte din comisia de jurişti care au declarat lucrarea de doctorat a premierului drept plagiat.

„Lectura tezei domnului Victor Ponta supusa expertizei noastre a facut sa apara, de o maniera clara si indiscutabila, numeroase incalcari ale eticii universitare, constituind un plagiat vadit”, se arata in raportul semnat de prof. dr. Simina Tanasescu, alături de prof. dr. Vlad Constantinesco, Facultatea de Drept, Universitatea din Strasbourg, si conf. dr. Claudia Ghica-Lemarchand, prodecan al Facultatii de Drept, Universitatea Sorbona Paris XII.

Sursa foto: digi24.ro

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.