În an centenar, elevii celor patru școli din comuna Todirești care s-au implicat în activități extrașcolare și de voluntariat au fost recompensați de reprezentanții Primăriei Todirești cu o excursie în județul Neamț.

Elevii au avut prilejul să viziteze câteva dintre cele mai pitorești obiective turistice ale regiunii, iar primul popas a fost la Cetatea Neamțului, unde aceștia au făcut o incursiune în trecut.


Următoarea oprire a fost la Casa Memorială Ion Creangă din Humulești, unde cei mici au putut admira o valoroasă expoziție cu obiecte care au aparținut familiei Creangă (vârtelniță, roată pentru depănat, sucală, opaiț, ladă de zestre, blidar, pieptănuși, laviță), cărți poștale cu autograf, manuale școlare.


Un alt obiectiv a fost Rezervația de Zimbri și Faună Carpatină „Dragoș Vodă” care este una din cele 4 rezervații de zimbri existente la noi în țară și este catalogată ca fiind una dintre cele mai mari rezervații exclusive zimbrilor din Europa.


De asemenea, elevii din Todirești au vizitat și Mănăstirea Sihăstria, un locaș plin de lumină și har, un loc de o frumusețe naturală rar întâlnită, cu o liniște extraordinară. În cimitir se găsește mormântul Părintelui Cleopa, la care se roagă zilnic zeci de credincioși. Alături de el se află mormântul unui mare duhovnic al Moldovei, Părintele Paisie Olaru care este vizitat de foarte mulți pelerini.
„Principala dimensiune a centenarului este aceea educativă, am încercat prin această excursie să insuflăm elevilor școlii valorile, atitudinile și convingerile patriotice și să înțeleagă, astfel, mesajul și sacrificiul generației Marii Uniri”, au transmis reprezentanții Școlii Gimnaziale Todirești.

 

Sursa foto: Facebook- Scoala Gimnaziala Todiresti

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.