Ești pasionat de gătit, iar visul tău este să ajungi bucătar-șef într-un restaurant cu pretenții? Dacă așa stau lucrurile, ar fi bine să știi că la Suceava, la salonul de nunți Ariata, se află prima școală din nordul Moldovei de perfecționare pentru bucătari și îl are în spate pe executive chef Bogdan Cîmpanu, un profesionist desăvârșit care nu are secrete în bucătărie.

Cu o vastă experiență în lumea gastronomiei, moștenind plăcerea gătitului de la mama sa, dar și cu o dragoste imensă pentru arta culinară, astăzi, renumitul bucătar împărtășește cunoștințele sale cu cei care își doresc să evolueze. Face asta pentru că toți cei care îl cunosc sau au auzit de el l-au rugat să le ofere prilejul de a lucra împreună, fie și pentru câteva ore sau zile.

„Așa am ajuns să organizăm la Ariata Events, anul trecut, primele cursuri de perfecționare în bucătărie, iar oamenii care au venit atunci din multe zone ale țării ne-au determinat să nu ne oprim. La Ariata School ajung bucătari din Cluj, Arad, București, Constanța și chiar din Chișinău, iar acest lucru ne obligă ca standardele noastre să rămână la aceeași înălțime”,  a declarat, pentru SuceavaLive, executive chef Bogdan Cîmpanu.

În ochii lui chef Cîmpanu poți citi cu ușurință dragostea. Dragostea pe care o poartă artei culinare, dragostea pe care o poartă, în general, mâncării, iar odată cu dragostea, și respectul și disciplina.

Ca să deții titlul de profesionist nu e nevoie doar de măiestrie, ci și de dedicare, iar cu adevărat profesionist ești când reușești să le transmiți și altora cunoștințele tale.

„La cursurile pe care le desfășurăm, cei care participă învață să fie organizați în bucătărie, să știe cum să creeze un meniu care să le ușureze munca, să gătească corect legumele pentru a-și păstra culoarea și textura în farfurii și multe altele. În două zile de practică, în timp ce gătim, discutăm fiecare pas pe care îl urmăm, iar eu răspund, fără să ascund vreun secret, tuturor întrebărilor”, a mai subliniat executive chef.

 

„Bucătăria  este ca un frigider: dacă știi ce se află în el, nu îl mai deschizi!”

 

Executive chef pune mult accent în cursurile de la Ariata School și pe atitudinea unui bucătar chef, pe relația cu echipa sa,  pe detaliile de aprovizionare și mai ales, pe organizarea evenimentelor mari, care, recunoaște, sunt preferatele lui.

„Când ajung la noi, la Ariata, încerc să le explic cum pot face lucrurile pe care le știu deja, însă într-un mod mult mai eficient. Le spun mereu că bucătarul chef are datoria să își asume și unele greșeli, dar mai ales are datoria să prevină greșelile printr-o organizare exemplară. Iubesc evenimentele mari care au loc la Saloanele Ariata sau Allegria, iar de asta niciodată farfuriile pregătite de mine nu arată la fel. Așa le spun și cursanților și așa cred și eu: că bucătăria  este ca un frigider: dacă știi ce se află în el, nu îl mai deschizi”, a mai mărturisit Bogdan Cîmpanu.

 

Evoluție garantată, diplome acreditate de Ministerul Muncii, condiții moderne de învățare

 

Ariata School se desfășoară în perioada 17-18 februarie, când participanții vor avea ocazia să învețe despre antreuri, gustări și platouri pentru evenimente.

Trei cursuri vor avea loc și în luna martie și unul în luna aprilie.

Locurile sunt limitate, iar înscrieri se pot face și pe pagina de Facebook ARIATA SCHOOL.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.