Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a avut prima reacție după explozia de cazuri de COVID-19, de astăzi, 8 iulie. 

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit despre carantinarea orașelor și despre revenirea la starea de urgență.

Când vor fi din ce în ce mai multe cazuri și vor sufoca sistemul medical, atunci ne gândim la alte măsuri. Dar mă repet, starea de urgență este o recomandare a numărului de cazuri făcută de INSPSunt anchete în desfășurare, anchete care vor recomanda izolarea, carantinarea anumitor zone unde există focare mari în desfășurare, atât pentru simptomatici, cât și pentru asimptomatici„, a declarat Nelu Tătaru, în direct la Realitatea PLUS. 

Orașele, intrate în carantină? România, în zona ROȘIE

 

„În acest moment nu avem un obiect al carantinării. Vă repet, odată cu evoluția, putem decide și izolarea sau carantinarea anumitor zone. 

În funcție de evoluția pandemiei de la noi, există polibilitatea includerii României în zona roșie pentru alte țări. Acest lucru, al deciziilor pe care le iau alte țări pentru România, poate le dau de gândit și celor care nu recunosc situația în care ne aflăm și care poate îndeamnă la o nerespectare. Toată lumea trebuie să înțeleagă că dincolo de existența sau nu a unui cadru legislativ, boala își face de cap. Regulile medicale rămân aceleași”, a mai spus el.

Când REVENIM la starea de URGENȚĂ?

 

„Analizele le facem zilnic, le facem și la 14 zile, în funcție de evoluția pe acești parametri de timp, vom veni și cu propuneri. În măsura în care vom vedea suprasolicitări ale Terapiilor Intensive, suprasolicitări la Urgențe, vom recomanda starea de urgență. Au fost zile în care nu au fost locuri în spitale, dar credeți-mă îm contextul în care și Bucureștiul era anunțat plin, sunt locuri în Terapie Intensivă.

Repet, starea de urgență nu este o recomandare în acest moment (n.r. președintele Klaus Iohannis nu o poate institui), ci este gestionarea noastră a momentului, este o recomandare pe care am făcut-o pe tot parcursul pandemiei, de distanțare fizică, respectarea regulilor de igienă, iar evoluția ulterioară ne va da și măsurile care vor urma”, a încheiat ministrul Nelu Tătaru. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.