Luni, 2 septembrie, la ora 19.45, Poliţia municipiului Rădăuţi a fost sesizată prin SNUAU 112 de către un bărbat cu privire la faptul că a auzit o explozie într-un apartament dintr-un imobil de pe str. Gheorghe Lazăr, din municipiul Rădăuți.

La fața locului a fost identificată proprietara apartamentului, o femeie de 60 ani, localnică, care prezenta urme de arsuri la nivelul membrelor superioare și la nivelul feței și care a fost prelată de lucrătorii de la Serviciul de Ambulanță Rădăuți.

La fața locului au fost identificați și doi vecini ai persoanei vătămate care auzind zgomotul puternic produs de explozie au intrat în interiorul locuinței, unde au observat că în bucătărie ardeau mai multe obiecte, fapt pentru care au procedat la stingerea flăcărilor.

Pentru localizarea şi stingerea incendiului la faţa locului s-au deplasat 3 echipaje al Detașamentului de Pompieri Rădăuți și un echipaj SMURD, care a constatat că explozia a survenit în urma unei acumulări de gaze de la butelia aragazului din locuință.

La fața locului s-a prezentat atât un echipaj al firmei Nord Gaz , care a efectuat verificări în interiorul și exteriorul imobilului cu aparatura din dotare și nu a constatat nereguli, cât și un inspector din cadrul Inspectoratului de Stat în Construcții,  care a constatat că nu a fost afectată structura de rezistență a blocului.

În urma incendiului a rezultat vătămarea corporală a proprietarei apartamentului, care a fost transportată la Spitalul mun. Rădăuți  unde i s-a stabilit diagnosticul: ,,arsuri de gradul I, II și III pe membre, abdomen și spate”, fiind transferată ulterior la Spitalul Județean Suceava,  precum și pagube materiale constând în distrugerea prin ardere a mai multor bunuri din apartament, distrugerea ușii de la bucătărie și a mai multor geamuri. De asemenea, au rezultat avarii ușoare la trei autoturisme parcate în spatele blocului, care au fost zgâriate de cioburile rezultate prin spargerea geamurilor apartamentului.

Cercetările sunt continuate privind stabilirea cu exactitate a cauzelor şi condiţiilor care au condus la izbucnirea incendiului, în cauză urmând a se dispune soluţie procedurală sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă și distrugere din culpă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.