Muzeul Bucovinei vă invită marți, 4 iulie 2017, la ora 14:00, la Muzeul de Istorie, în sala de expoziții temporare, la vernisajul expoziției „The Gift”, a artistului plastic Ilie Mitrea.

Deținător al premiului „Lorenzo il Magnifico” la Bienala de Artă Contemporană din Florența 2015, Ilie Mitrea vine la Suceava, cu proiectul intitulat sugestiv „The Gift”.
Cadoul artistului pentru Baronul Samuel von Brukenthal sunt 7 picturi în tehnica ulei pe pânză şi o instalaţie, un proiect inedit, un update istoric și o invitație la imaginație.
Dacă doriți să vedeți cum ar fi arătat Samuel von Brukenthal în portrete realizate de Francisc Bacon, Salvador Dali, Andy Warhol, Alfons Mucha sau Vincent Van Gogh, sucevenii sunt invitați să participe la exercițiul de reinterpretare propus de Ilie Mitrea după modelul oferit de cinci portrete ale Baronului, din sec. XVIII.
Ilie Mitrea este restaurator pictură în cadrul laboratoarelor Muzeului Național Brukenthal și membru al grupului Brukenthal von Studio și constituie, în arta contemporană, o prezență sugestivă pentru generația sa .
Expoziția va putea fi vizitată în perioada 4 – 30 iulie 2017.

One Response

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.