Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu a anunțat că la etajul întâi al Primăriei a fost deschisă o expoziție de fotografie a artistului fotograf Dimitrie Balint, la aniversarea a 105 ani de la Unirea Bucovinei cu țara.
„Am deschis seria de evenimente prilejuite de aniversarea a 105 ani de la Unirea Bucovinei cu România, cu o expoziție a maestrului artist fotograf Dimitrie Balint.
Expoziția «Suceava între ieri și azi», care cuprinde peste 80 de lucrări fotografice se află la etajul 1 al Primăriei Municipiului Suceava și poate fi admirată de toți sucevenii.
M-am bucurat și ne-am bucurat de prezența maestrului Dimitrie Balint, cetățean de onoare al Sucevei, care la frumoasa vârstă de 93 de ani, emană încă energie și vitalitate, muncește cu drag zi de zi și este mereu prezent la manifestările culturale din Suceava.
Fotografiile maestrului Dimitrie Balint, «un cronicar în imagini al urbei», care surprind imagini cu orașul nostru de la 1898 și până în zilele noastre, sunt de neprețuit pentru toți sucevenii de aici și de pretutindeni.
Îi mulțumesc maestrului pentru acest frumos cadou oferit sucevenilor în preziua Zilei Bucovinei.
La mulți ani, Bucovina!
La mulți ani, tuturor sucevenilor!”, a transmis primarul Ion Lungu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.