În perioada 15 august – 15 septembrie, între orele 09.00 – 17.00, la sediul Filialei Suceava a UNIUNII ARMENILOR DIN ROMÂNIA, situat în curtea Bisericii Armeneşti Sf. Cruce din Suceava, str. V. Alecsandri nr. 3, Arhivele Naţionale – Serviciul Judeţean Suceava, cu sprijinul Muzeului Bucovinei, organizează expoziţia documentară ”500 de ani de la construirea mănăstirii Turnul Roşu”.

Evenimentul expoziţional se înscrie în seria manifestărilor dedicate împlinirii a 500 de ani de la ctitorirea Mănăstirii armene Turnul Roşu din Suceava. În cadrul manifestării, va fi lansat Albumul omagial „Turnu Roşu 500 –Hagigadar 501, XVI – un veac fast pentru spiritualitatea armenească bucovineană”, editat de filiala Suceava a Uniunii Armenilor Suceava şi Arhivele Naţionale Suceava.

Atât Albumul omagial, cât şi expoziţia documentarăîşi propun o prezentare a realizărilor comunităţii armeneşti din Bucovina, atât pe plan laic, cât şi pe plan religios. Dintre acestea putem aminti: inventarele bisericilor Sf. Simion, Sf. Cruce, Zamca şi Mitoc; catagrafia familiilor armeneşti din Suceava; situaţii statistice referitoare la copiii care frecventează şcoala trivială armenească, statutele comunităţii armeneşti din Suceava, cererea coloniei armeneşti din Viena de a se construi ca filială a celei din Suceava; Calendarul armean pe 1904, etc.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.