Muzeul Bucovinei vă invită să participați la vernisajul expoziției – concurs Din secretele marilor maeştrilor – lumină şi culoare, care va avea loc miercuri, 4 septembrie 2013, ora 16.00, la Muzeul de Ştiinţele Naturii.

Cu această ocazie, vor fi expuse pe simezele muzeului, lucrările celor 65 de participanţi la Atelierele de Pictură organizate în cadrul proiectului Din secretele marilor maeştrilor – lumină şi culoare.

În cadrul vernisajului, vor fi acordate premii în bani pentru cele mai bune lucrări plastice realizate de către tinerii artişti participanţi. Pentru fiecare dintre cele două grupe de vârstă vizate în proiect, respectiv 7-12 ani şi 13-18 ani, Muzeul Bucovinei va acorda premiul I în valoare de 300 lei, premiul II în valoare de 200 lei, premiul III în valoare de 100 lei şi trei menţiuni, fiecare în valoare de 50 de lei.

Expoziţia realizată în cadrul acestui proiect de pedagogie muzeală va fi itinerată pe parcursul întregului an şcolar, în şcolile din municipiul Suceava. Proiectul nostru va readuce în memoria tinerilor artişti participanţi şi a iubitorilor de artă suceveni 5 artişti bucovineni de seamă, care au marcat istoria artei plastice din Bucovina, respectiv Epaminonda Bucevschi, George Lövendal, Dimitrie Loghin, Elena Greculesi şi Dimitrie Gavrilean.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.