Luni, 28 decembrie, a avut loc conferința de finalizare a lucrărilor de execuție din cadrul proiectului „Extinderea și reabilitarea rețelelor de apă și apă uzată din municipiul Suceava”. În cadrul proiectului au fost desfășurate lucrări de extindere a rețelelor de distribuție a apei potabile, respectiv a rețelelor de colectare a apelor uzate din municipiul Suceava.

Astfel, la sistemul de distribuție a apei potabile au fost desfășurate lucrări de extindere a rețelei pe o lungime de 31,40 de kilometri și au fost reabilitate conductele de distribuție pe o lungime de 25,40 de kilometri. În ceea ce privește sistemul de colectare a apelor uzate, rețeaua de canalizare a municipiului Suceava, a fost extinsă pe o lungime de 32,70 de kilometri, iar pe o lungime de șase kilometri au fost reabilitate rețelele de canalizare.

„Noi am implementat un proiect complex, atât din punct de vedere financiar, cât și din punct de vedere al dimensiunii în spațiu.Din foarte multe considerente, în special, lipsa unei baze de date coerente, în care să se indice, localizarea tuturor utilităților, au apărut necesități de modificare a proiectului. Apreciem sprijinul pe care l-am primit din partea unităților administrativ-teritoriale”, a spus Ion Postolache, director Programe cu Finanţare Externă.

„Proiectul a fost încheiat cu succes, lucru posibil cu efortul tuturor celor implicați în această activitate”, a spus Ștefan Groza.

„Față de ce am văzut la nivel național, această echipă este un model pentru implemtentarea de fonduri europene. Știm să implementăm proiecte de o sută de milioane de euro, ceea ce nu este un lucru mărunt”, a spus Bogdan Andone.

La conferinţa de încheiere a proiectului de POS Mediu, din partea constructorilor implicaţi în execuţia lucrărilor a fost prezent doar Ilie Lahman, reprezentantul Conbucovina, cu care a fost încheiat singurul contract din economiile făcute la proiect, pentru lucrările de apă-canalizare de pe strada Traian Vuia.

„Acolo eram presaţi de refacerea sistemului rutier şi îi mulţumesc pentru că s-a ţinut de cuvânt şi în aproape o lună de zile a finalizat lucrările care mulţi considerau că nu pot fi făcute într-un termen atât de scurt, pentru că au trebuit să fie înlocuit

După implementarea acestui proiect, peste 200.000 de locuitori ai județului Suceava beneficiază de servicii de alimentare cu apă și canalizare la standarde europene.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.