Cupele excavatoarelor se vor înfige curând și în ultimul zid al clădirii fabricii de hârtie a combinatului Ambro, construită în perioada 1960 – 1962.

Conform autorizaţiei de desfiinţare eliberate de Primăria Suceava, vor fi demolate construcţii şi instalaţii uzinale cu o suprafaţă de peste 30.000 mp. Clădirile şi instalaţiile respective nu mai sunt folosite de ani buni, majoritatea din 2007, de când combinatul şi-a restrâns activitatea, iar multe din utilajele existente au fost demontate şi vândute. Valoarea lucrărilor de demolare este de peste 11 milioane de lei.

Scopul demolării a aproape trei sferturi din clădirile și instalațiile uriașului combinat sucevean vizează atât reducerea cheltuielilor anuale cu plata taxelor și impozitelor pe clădiri, cât şi oportunitatea vânzării terenurilor. În urma demolărilor programate, suprafața pe care AMBRO o va putea scoate la vânzare, ca teren liber de sarcini, într-o zonă căutată de mulți pentru dezvoltarea de proiecte comerciale, depăşeşte 40 de hectare.

Conform unui certificat de urbanism solicitat anul trecut de conducerea AMBRO, se dorește schimbarea încadrării zonei, din zonă industrială în zonă mixtă, care să includă și clădiri cu destinație comercială sau de servicii, care să permită realizarea unei zone de afaceri, a unui hotel, spații de alimentaţie publică, comerţ şi a unei zone rezidenţiale care include clădiri de până la douăzeci de etaje.

ambro1 ambro2 ambro3

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.