Membrii comitetului director de la Facebook se pregatesc pentru o situatie de cosmar: un viitor fara fondatorul si CEO-ul companiei, Mark Zuckerberg.

In ciuda increderii puternice a investitorilor in liderul platformei, comitetul director doreste sa fie stabilit un plan in cazul in care antreprenorul de 32 de ani decide sa plece.

In acest scop, ei au depus un dosar la United States Securities and Exchange Commission care detaliaza planul de avarie care ar fi implementat dupa plecarea lui Zuckerberg.

Planul spune ca daca Zuckerberg va pleca de la companie, actiunile sale critice Clasa B, ce ii ofera mai multa putere de votare, vor fi convertite in actiuni mai putin puternice Clasa A. Cu alte cuvinte si-ar pastra cele 14.8% actiuni din companie insa puterea votului sau de 53.8% va fi redusa, scriu cei de la CNET.

„Daca domnul Zuckerberg ar pleca, impactul asupra noastra ar fi extrem de negativ, asta daca nu este numit un inlocuitor de inalta calitate” mai este mentionat in dosar. „Acestia noi termeni asigura asadar ca nu va ramane o companie controlata de fondator dupa ce nu va mai fi o companie condusa de fondator”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.