Facebook și Instagram vor permite temporar apeluri la violență împotriva lui Putin, Lukașenko și a armatei ruse

Compania Meta Platforms vor permite temporar utilizatorilor Facebook și Instagram din unele țări să facă apeluri la  violență împotriva soldaților ruși, Vladimir Putin și Alexander Lukașenko în contextul invaziei în Ucraina.

Decizia a reprezentat o schimbare majoră a regulilor companiei privind limbajul (hate speech), violenței, urii  și incitării la ele, potrivit Reuters, citând scrisorile corporative prin care îi informau pe angajați că restricțiile sunt diminuate. De exemplu, utilizatorilor de Facebook și Instagram din Rusia, Ucraina și Polonia li se va permite temporar postări care solicită moartea președintelui rus Vladimir Putin sau a președintelui belarus Alexander Lukașenko.

Apelurile la moarte nu vor fi permise dacă conțin alte obiective sau au doi indicatori de amenințări semnificative, cum ar fi locația sau metodele .

Purtătorul de cuvânt al Meta, Andy Stone, a explicat că Facebook și Instagram nu vor permite apeluri la violență împotriva cetățenilor civili ruși. În același timp, compania a confirmat că apelurile la violență împotriva soldaților ruși nu vor fi blocate în unele țări.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.