În primele zile în care au fost deschise casieriile Primăriei Suceava,  contribuabilii au dat năvală la ghișeele Primăriei Suceava și  au achitat 250.607 lei, în prima zi, iar în cea de-a doua încasările de la acestea au fost de 238.038 de lei.

„Plăţile se pot face în numerar, cu POS, la ghişeele Primăriei, online pe www.ghişeul.ro, dar şi prin internet banking, pe www.primăriasv.ro” a precizat primarul Ion Lungu.

Potrivit edilului suecevean, în prima zi încasările prin mijloace electronice au fost de 12.000 de lei, iar în următoarea, de 48.240 de lei. Şeful executivului face apel la locuitorii reşedinţei de judeţ să-şi onoreze obligaţiile către buget, astfel încât serviciile publice să poată fi prestate în condiţii bune.

„Sunt multe lucruri de făcut în oraş, cetăţenii fac observaţii, şi au dreptate. Dar şi la Primărie este la fel ca şi în casele lor: totul se opreşte la bani. Ştiu toate priorităţile Sucevei, însă, din păcate, ne rezumăm, şi noi, la partea financiară”, a precizat primarul Lungu.

Conform edilului şef, la această dată Primăria are de achitat facturi restante de circa 16 de milioane de lei, cea mai mare datorie, una de 5 milioane de lei, fiind către Diasil, prestatorul local al serviciului de salubritate menajeră.

„Unele dintre facturi sunt de două – trei luni de zile, arieratele fiind mai puţine. Deja am început să facem plăţi, iar pe 31 martie vom avea un moment , dată la care Primăria nu va mai avea nicio datorie. Aşa se întâmplă în fiecare an: se plătesc taxele şi impozitele locale, ajungem pe zero, în trimestrul întâi, după care se acumulează din nou”, a explicat Ion Lungu, primarul Sucevei.

Acesta a menţionat că, la început de 2018, Primăria avea datorii restante de 30 de milioane de lei, aproape dublul celor actuale. Contribuabilii persoane fizice şi persoane juridice care îşi onorează anticipat şi integral, până pe 31 martie, impozitul pe clădiri, impozitul pe teren şi taxa pe autoturisme au parte de o reducere de 10%.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.