De la 1 iulie am putea avea facturi mai mari la electricitate şi la gaze. Este avertismentul experţilor din piaţă, care estimează creşteri de până la 20% pentru gaze şi de 10% pentru energia electrică. Cauzele sunt multe, dar una dintre cele mai păguboase s-a dovedit legea prin care orice consumator îşi poate racorda gratuit casa la gaze sau energie electrică.

De la 1 iulie, facturile la gaze ar urma să crească cu 20%, iar cele la electricitate cu 10 procente, atrage atenţia Asociaţia Energia Inteligentă. Explicaţia? La gazele naturale 1 iulie expiră contractele deja incheiate şi trebuie reînoite. Fiind toate pe piaţă liberă, furnizorii o să vină cu noi oferte.

Şi cum pe bursă preţul a tot crescut, este de aşteptat ca şi furnizorii să îşi ajusteze ofertele. Iar pe piaţa energiei electrice dispar la 30 iunie discounturile oferite de furnizori, în contextul liberalizarii. În plus, experţii spun că nu este exclus ca tarifele de serviciu universal să crească şi asta pentru că ele se calculează şi în funcţie de prețul la bursă, care a crescut simțitor.

Toate acestea însă sunt decontate de consumatori. Greul îl vor resimți cei cu venituri mici.

 

 

Sursa: Observatornews.ro

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.