Bărbatul din Italia cu 8 clase care s-a dat medic plastician în România și chiar a operat de câteva ori a fost prins la granița cu Ungaria, în punctul de frontieră de la Curtici.

Matteo Politi, care se dădea medic sub numele de Matthew Mode, a fost prins miercuri dimineață într-un tren în timp ce încerca să intre în Ungaria.
El a declarat aseară că nu este un fals medic, că nu fuge – dar nu vrea să spună unde e – şi că are tot dreptul de a profesa în România pentru că i-au fost recunoscute şi echivalate diplomele, în acest scop apelând la serviciile unui avocat, identificat doar prin prenumele „Laura”, scrie digi24.ro.
Falsul medic a operat la clinici private din România, sub numele de Matthew Mode, fără a avea studii medicale, deşi conform CV-ului absolvise universităţi prestigioase.
Pe numele real Matteo Politi, el a fost valet de parcare și nu avea nici avizul Colegiului Medicilor, care a sesizat Parchetul în acest caz.
Ministrul Sănătăţii Sorina Pintea a declarat marţi că ministerul nu i-a echivalat diplomele de studii falsului medic şi că acestuia i s-a permis în mod ilegal să opereze.
Matteo Politi a primit cod de parafă de la Biroul de Informatică şi Biostatistică Medicală în 23 martie 2018, funcţionarul care i l-a eliberat fiind mutat disciplinar până la finalizarea anchetei interne, a anunţat DSP, care preciza că vor fi verificate toate codurile de parafă eliberate în 2018.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.