Problema câinilor fără stăpân din Fălticeni pare una fără rezolvare. E drept că nici administrația condusă de profesorul de sport Gheorghe Cătălin Coman nu a făcut nimic pentru a găsi măcar unele soluții la această problemă.

Odată cu încălzirea vremii, au apărut zeci de câini fără stăpân După ce imagini surprind fălticenenii, în ultima perioadă, veșnica problemă a târgului Fălticeni revine în actualitate. Zeci de fălticeneni, sau locuitori din comunele adiacente orașului, ajung lunar la Secția de Boli Contagioase a Spitalului sau la Compartimentul de primire urgențe după ce au fost mușcați de câinii de pe străzile urbei. În unele cazuri plăgile provocate de animale sunt grave și este nevoie de tratament medicamentos costisitor și îndelungat. Fălticenenii se declară exasperați de prezenţa maidanezilor, în timp ce autoritățile locale nici măcar nu caută soluții pentru ca animalele să dispară de pe străzile oraşului. Odată cu încălzirea vremii, în mai multe zone ale municipiului au apărut zeci de câini fără stăpân (aproape 15 exemplare numai în fotografia surprinsă, recent, de un fălticenean). Prezenţa maidanezilor în locurile publice este foarte periculoasă. Oamenii au ajuns să se teamă să iasă din case mai ales la orele serii sau să meargă să arunce gunoiul, pentru că maidanezii umblă în haite și devin agresivi. Temerea fălticenenilor este și întemeiată: ,,Tot orașul e plin de maidanezi!”, ne-a spus localnica Eugenia Larion. ,,Zilnic mă întâlnesc cu ei în zona cartierului Maior Ioan. Probabil după ce se va întâmpla o nenorocire, abia atunci se vor lua măsuri!”, consideră Răzvan Sava. ,,Este o doctoriță sau fost medic care locuiește pe strada Ion Creangă. Să vedeți acolo ce de animale se adună! Doamna le dă de mâncare, îi alintă, iar dacă treci pe jos pe acolo, e musai să sări pe garduri. Oare unii „căței” se pregătesc de votare sau verifică cu amănuntul calitatea asfaltului?”, este de părere un alt fălticenean, Vasile Stănica. „Of, câinii ăștia din Fălticeni se înmulțesc la fel ca și parlamentarii!”, a punctat și Petru Telescu.

3 Responses

 1. Cris

  Eutanasia nu a dat rezultate nicăieri în lume. Există studii științifice efectuate sub egida OMS in anii 90 care arată acest fenomen de repopulare prin reproducere accelerată și prin migrări. Doar castrarea unui procent de 70% din câinii străzii a dat rezultate pe termen lung.

  Răspunde
  • doinitag

   Eutanasia nu este solutia dar probabil dvs. sunteti din tagma celor care sustin furtul din banul public asa incat nu cred ca argumentele v-ar putea convinge.
   Cainii sunt in strada pentru ca au fost abandonati de oameni iar legea nu a fost aplicata. Daca ar fi fost amendati vreo doi-trei care arunca productia de catei din curte probabil si-ar fi sterilizat cainele.

   Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.