Fratele bărbatului de la Bosanci care este infectat cu coronavirus aduce lămuriri în cazul care este pe buzele tuturor sucevenilor încă de dimineață. Astfel, acesta a explicat că pe data de 4 martie, când fratele său s-a întors din Belgia și a aterizat pe Aeroportul de la Iași, autoritățile nu l-au îndrumat spre autoizolare și nu au făcut nicio altă precizare.

„Fratele meu nu a avut niciun simptom, pentru că dacă ar fi avut cel mai mic semn care să îl facă să creadă că poate fi infectat, sigur se autoizola și anunța autoritățile. Aseară, noi am aflat din surse neoficiale, pentru că nu ne-a informat nimeni că fratele are coronavirus sau că trebuie să facem ceva”, a explicat fratele bărbatului din Bosanci.

Acesta a adăugat că în dimineața zilei de 17 martie, mama acestora, în vârstă de aproximativ 77 de ani, a început să se simtă rău, motiv pentru care a fost apelat numărul unic de urgență 112.

„Am sunat eu la 112, iar după ce au vorbit și cu mama, pentru că au solicitat să vorbească direct cu ea, i-au spus că nu trebuie să meargă la spital, iar dacă se simte mai rău să sune din nou la 112. Mama avea frisoane, dureri musculare și tuse, iar ei nu au acționat. Eu sper să nu aibă nimic, dar ea a fost în contact direct cu fratele meu. Pe noi ne-au anunțat că trebuie să ne autoizolăm, dar abia după ce am anunțat tot noi la 112, până atunci nimic. Nu ne-a sunat nici de la DSP nimeni”, a adăugat bărbatul.

În aceste momente, bărbatul din Bosanci care are coronavirus este la Institutul de Boli Infecțioase de la Iași, iar starea lui de sănătate este una bună. De altfel, fratele acestuia a precizat că a discutat la telefon, iar lucrurile sunt în regulă.

„Starea fratelui meu este una bună acum. Din păcate, a mers primarul (n.r. Neculai Miron) acasă la cumnata mea și a început să țipe la ea. Așa se acționează?! Să mergi cu scandal și cu toate acestea, în loc să vorbească frumos pentru a restabili traseul ca să vadă pe unde a fost, ce a făcut. Nu cred că este un mod bun de lucru. Și să vă mai spun un lucru, din Belgia au venit sute de oameni din Bosanci și pentru că au venit în urmă cu peste două săptămâni nu stă nimeni la autoizolare”, a adăugat bărbatul.

Acesta susține că autoritățile nu au refăcut traseul bărbatului și că familia acestuia este cea care sună să avertizeze lumea să stea la autoizolare.

„Noi informăm oamenii pentru că autoritățile nu fac nimic. Putea primarul să stea de vorbă cu cumnata mea ca să restabilească traseul, dar așa ceva nu s-a întâmplat. Ei sunt neputincioși și nu fac ceva ca să izoleze situația. Vă dați seama că, dacă fratele meu știa că are virusul nu mai mergea la părinți, pentru că ei sunt în vârstă, sau măcar dacă îi spunea cineva că trebuie să stea acasă, el stătea”, a subliniat fratele bărbatului depistat pozitiv cu coronavirus.

 

 

5 Responses

 1. Unul cu ceva spirit civic

  Dar tu mai prostule, care îți aperi cu atâta îndârjire familia, nu ai televizor acasă? Nu ai radio? Nu ai vorbit cu nimeni ca să afli situația de criza în care ne aflam cu toții?
  Băăă, românași din ăștia ca tine sunt peste tot în romanica și în Bieljia. Dar sa nu crezi ca ne iei de prosti pe toti bai prostule.
  In momentul când fratele tău a știut ca a venit dintr-o zona de risc ar fi trebuit sa ia atitudine și sa anunțe acest lucru nu veni tu cu vrăjeală ieftina.
  Sa dau cu pământ peste voi smecheri prosti ce sunteți voi!!

  Răspunde
  • Un șmecher de care tu încă n-ai auzit 🤬

   Muilă, zonă de risc este tot globul, fraiere, că nu Doar Belgienii au virusul și sunt pozitivi. Mai mult de atât, in Belgia nu sunt suspecți câți morți aveți voi in țara. Și stai liniștit ca o să-l luați și voi, cei tari in gură, și apoi sa văd ce explicație dați voi, că până acum n-a reușit nimeni sa spună exact momentul când s-a îmbolnăvit și de unde l-a luat. Șhhhht, ciocul mic și spălate pe mâini 🤬🤬🤬

   Răspunde
 2. Diana

  Pe 7 aprilie in Belgia erau sub 50 de cazuri,vorbim deci de scenariul cel mai “usor”al unei epidemii.
  Invatati sa va informati mai intai inainte de a arunca astfel de cuvinte jignitoare!

  Răspunde
 3. Gabriel Cristinel

  Tot nu are relevanta ! Autoizolarea era prima masura de bun simt ! Dar sunteti total inconstienti…

  Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.